Η νίκη της Λεπέν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών αφήνει ήδη τα αποτυπώματά της σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η επιβεβαίωση της ξενοφοβικής και ρατσιστικής στροφής της Γαλλίας, γέννησε μια άλλη ελπίδα, «μαύρη» αυτή τη φορά, σε όμορες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Την Παρασκευή οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Αλίμου, Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου συνοδευόμενοι από τον Άδωνι Γεωργιάδη επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικού, όπου το προηγούμενο βράδυ μεταφέρθηκαν οι μετανάστες και πρόσφυγες από την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης. Αποκαλώντας τους πρόσφυγες υγειονομική βόμβα, κάλεσαν «τις τοπικές κοινωνίες σε επαγρύπνηση», αποσκοπώντας στην όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση οφείλει να μην υπαναχωρήσει στις ξενοφοβικές πιέσεις και να επιλύσει τα όποια ζητήματα προκύπτουν, βασισμένη στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Ο τρόπος εκκένωσης της Ειδομένης εγείρει την ανησυχία μας. Είναι δεδομένο ότι η συνύπαρξη ανθρώπων που έχουν ταλαιπωρηθεί στην προσπάθειά τους να βρουν μια καλύτερη ζωή, δεν θα είναι πάντα εύκολη. Σίγουρα, όμως, θα διευκολύνεται από τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης που θα μετριάζουν τις εθνοτικές διαφορές μεταξύ τους και θα αποκλείουν τη χρήση της καταστολής. Ελπιδοφόρα είναι η εφαρμογή του μέτρου των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων από την Ύπατη Αρμοστεία.
Από την άλλη πλευρά σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς τα δεξιά. Για παράδειγμα η Φινλανδία επιβάλει άμισθη εργασία στους αιτούντες άσυλο. Άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την προσφυγική κρίση σαν όπλο στην οικονομική διαπραγμάτευση με την Ελλάδα. Οποιαδήποτε υποχώρηση, όμως, από την ελληνική κυβέρνηση θα γκρεμίσει αυτό που κατακτήθηκε τους προηγούμενους μήνες, ότι δηλαδή «κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος».
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet