Ενάντια στο ΔΝΤ

 

https://autoconvocatoriadeuda.blogspot.com

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Τετάρτη στην Αργεντινή η εθνική ημέρα δράσεων ενάντια στην επίσκεψη που έκαναν αξιωματούχοι του ΔΝΤ στο Μπουένος Άιρες, με σκοπό να πιέσουν για νέα μέτρα λιτότητας, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να αρθεί και η απόφαση για το σταμάτημα των μειώσεων στις συντάξεις, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Εθνικό Κογκρέσο. Την ίδια ώρα, η λαϊκή αγανάκτηση αυξάνεται, αφού ένα χρόνο μετά τη συμφωνία με το ΔΝΤ οι συνέπειες των απαιτούμενων προσαρμογών γίνονται όλο και πιο επώδυνες για την κοινωνική πλειοψηφία. 

 

 

Στο δρόμο για το κλίμα

 

https://lamarchebleue.ch

Συνεχίζεται η πορεία των 224 χιλιομέτρων από την Γενεύη στη Βέρνη, που ξεκίνησαν την 1η Απριλίου περίπου 500 ελβετίδες ακτιβίστριες καλώντας την ελβετική κυβέρνηση να σεβαστεί την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Στις 22 του μήνα θα φτάσουν στην πρωτεύουσα και θα ολοκληρώσουν την πορεία τους μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο, όπου μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές θα απαιτήσουν μια πολύ πιο φιλόδοξη πολιτική για τη μείωση των εκπομπών CO2 από τα ορυκτά καύσιμα.

 

Το καραβάνι της αντίστασης

 

https://chiapas-support.org

Με τους αυτόχθονες πληθυσμούς να υφίστανται μια από τις πιο βίαιες καπιταλιστικές επιθέσεις στην ιστορία του Μεξικού, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το δεκαήμερο καραβάνι ενάντια στα μεγάλα φαραωνικά έργα της μεξικανικής κυβέρνησης. Το καραβάνι θα ξεκινήσει στις 26 Απριλίου και θα διασχίσει ολόκληρο το Μεξικό, σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί ότι οι αυτόχθονες αντιστέκονται στην «ανάπτυξη» του θανάτου και της καταστροφής, υπερασπιζόμενοι όχι μόνο τα εδάφη τους αλλά και την ίδια την ύπαρξή τους.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet