Απελευθέρωση των κρατουμένων

 

www.facebook.com/comitenationalpourlaliberationdesdetenusCNLD

 

Συνεχίζεται στην Αλγερία η εκστρατεία για την απελευθέρωση των εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται αυθαίρετα λόγω της σχέσης τους με το κίνημα Χιράκ, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2019 που ανέτρεψαν το καθεστώς του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.  Να σημειωθεί, ότι το Χιράκ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας φιλολαϊκές πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, ενώ διαδοχικές κυβερνήσεις το έχουν στοχοποιήσει και το χαρακτηρίζουν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

 

 

Για την υπεράσπιση της ειρήνης

 

twitter.com/nodutdol

 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την ανθρώπινη αλυσίδα που θα περικυκλώσει στις 29 Απριλίου τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σε μια πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο. Πέντε χρόνια από τη Διακήρυξη του Panmunjom, την συμφωνία μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, και σε μια περίοδο που η περιοχή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του νέου Ψυχρού Πολέμου των ΗΠΑ με την Κίνα, στόχος της δράσης είναι να ακουστούν οι φωνές των ανθρώπων απέναντι στα γεράκια του πολέμου.

 

 

Κάτω τα χέρια από τους άστεγους

 

nasiliaporadek.tilda.ws

 

Εκστρατεία ενάντια στην αστυνομική βία κατά των αστέγων ξεκίνησαν ακτιβιστές/στριες στην Τσεχία, με αφορμή τις συνεχείς εικόνες ντροπής που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας (ρίψεις νερού, επιθέσεις με σπρέι πιπεριού, κλπ). Όπως αναφέρουν, η επιστροφή των αστέγων στους δρόμους, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος που τους είχε εξαφανίσει, έχει οδηγήσει στην ποινικοποίηση της αστεγίας, σε μια προσπάθεια των αρχών να τους εκδιώξουν από τα κεντρικά σημεία των πόλεων για τις ανάγκες της βιομηχανίας του τουρισμού.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet