Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συζητά την πολιτική κατάσταση, την πορεία του κυβερνητικού έργου, αλλά και τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή του 2ου συνεδρίου του κόμματος. Αναμένεται, μάλιστα, να αποφασιστεί οριστικά η ημερομηνία του, που σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως, να πάει χρονικά λίγο πιο πίσω από την αρχική εισήγηση.
Ωστόσο, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας σημείωναν ότι η συνεδριακή διαδικασία δεν πρέπει να γίνει σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο και αφού έχουν τελειώσει όλα, αλλά μέσα και κατά τη διάρκεια του… πολέμου, έτσι ώστε, να συμβάλει το κόμμα συλλογικά και αποφασιστικά –και όχι ως παρατηρητής- στην πορεία της διαπραγμάτευσης. Άλλωστε, τα ζητήματα της δημοκρατίας εντός του κόμματος είναι ανοιχτά, όπως και η σχέση κόμματος, κυβέρνησης, κινήματος.   
Σε κάθε περίπτωση η προσυνεδριακή διαδικασία, σύμφωνα με την εισήγηση και την επεξεργασία που έχει γίνει, θα συνδυαστεί με μια πλούσια συζήτηση σε θεματικό επίπεδο και ταυτόχρονα με τη διοργάνωση μιας μεγάλης διεθνούς συνάντησης για την Ευρώπη και τις νέες προκλήσεις που παρουσιάζονται για την ευρωπαϊκή αριστερά και τα κινήματα που αναπτύσσονται σε κάθε χώρα.
Στη συνεδρίαση θα οριστεί η επιτροπή Θέσεων του συνεδρίου, καθώς και η επιτροπή αλλαγών στο καταστατικό.           
 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet