«Κάτσε στ’ αυγά σου»

 

 

 

«Στα ίχνη του δολοφόνου» (To catch a killer) του Νταμιάν Σιφρόν: Το άγριο έγκλημα ενός κατά συρροή δολοφόνου κινητοποιεί την αστυνομία και το Εφ Μπι Άι που έχουν επιδοθεί σε ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη τη χώρα για να τον συλλάβουν. Μια αστυνομικός, η Ελέανορ, την ώρα που παλεύει με τους προσωπικούς της δαίμονές, αναλαμβάνει να αποκρυπτογραφήσει την αινιγματική συμπεριφορά του δολοφόνου καθώς είναι η μόνη που έχει την ικανότητα να μπει στο μυαλό του.

«Ο Μπο φοβάται» (Beau is afraid) του Άρι Άστερ: Ο Μπο είναι ένας αγχωτικός και μάλλον παρανοϊκός άντρας που ξεκινάει μια σουρεαλιστική οδύσσεια με σκοπό να φτάσει σε ένα σπίτι μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του, ενώ θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους του στην απίθανη αυτή διαδρομή του.

«Κάτσε στ’ αυγά σου» (Un Rescate de Huevitos) των Γκαμπριέλ Ρίβα Παλάτσιο Αλατρίστε και Ροδόλφο Ρίβα Παλάτσιο Αλατρίστε: Ο χαριτωμένος κόκορας Τότο και η αγαπημένη του πουλάδα Ντι είναι οι περήφανοι γονείς δύο μικρών αβγών, της Λούσι και του Μαξ, τα οποία έχουν την ιδιαιτερότητα να χρυσίζουν. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που κάποιοι συλλέκτες σπάνιων αυγών τα αρπάζουν και τα παίρνουν μαζί τους μέχρι το Κονγκό. Εκεί διοργανώνονται μυστικά γεύματα για εκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο, που πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για τα πιο εξωτικά πιάτα. Ο Τότο και η Ντι, παρέα με τους φίλους τους, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να φτάσουν μέχρι την αφρικανική ήπειρο και να σώσουν τα παιδιά τους εγκαίρως, αποφεύγοντας κάθε λογής κινδύνους όπως πεινασμένους κροκόδειλους, τρεις ιπποπόταμους, ένα μάτσο τρελές μαϊμούδες και τον ίδιο τον Βασιλιά της Ζούγκλας.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet