Μόνο ντροπή

 

twitter.com/cmrtesianneleri

 

Με άγρια καταστολή και δεκάδες συλλήψεις αντιμετώπισε το Σάββατο η τουρκική αστυνομία τις Μητέρες του Σαββάτου, σε μια προσπάθεια του Ερντογάν να κλείσει το μάτι στους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς λόγω των εκλογών της 14ης Μαΐου.  Οι Μητέρες του Σαββάτου είναι μια ομάδα γυναικών που από το 1995 διαδηλώνουν ειρηνικά κάθε εβδομάδα στην πλατεία Γαλατασαράι της Κωνσταντινούπολης, ζητώντας δικαιοσύνη για τις εξαφανίσεις και τις δολοφονίες που έγιναν στη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος του Εβρέν.   

 

 

Ποτέ ξανά

 

rromanipativ.info

 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις του κόσμου για τη γενοκτονία των τσιγγάνων, που άρχισε στις 16 Μαΐου του 1938 όταν ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ υπέγραψε το διάταγμα για την αντιμετώπιση της «τσιγγάνικης απειλής». Να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των τσιγγάνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας ανέρχεται μεταξύ 1.500.000 - 2.000.000, χωρίς να περιλαμβάνονται αυτοί που φυλακίστηκαν, στειρώθηκαν, εργάστηκαν καταναγκαστικά, χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα, κλπ.

 

 

Ενάντια στα εργασιακά κάτεργα

 

cleanclothes.org

 

Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία στο εργοστάσιο Rana Plaza του Μπαγκλαντές, που οδήγησε σε περισσότερους από 1.100 θανάτους, ακτιβιστές για τα εργασιακά δικαιώματα αναφέρουν ότι η ασφάλεια των εργαζομένων εξακολουθεί να μην αποτελεί προτεραιότητα για τις επώνυμες εταιρείες ρούχων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Όπως καταγγέλλουν, οι εταιρείες  δεν έχουν ακόμη προσχωρήσει στη Συμφωνία για την Υγεία και την Ασφάλεια που σχεδιάστηκε τον Μάιο του 2013, παρόλο που είναι δεσμευτική για την λειτουργία τους

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet