Πέθανε την περασμένη Τρίτη, 2 Μαΐου, σε ηλικία 79 ετών έπειτα από σύντομη ασθένεια ο Αλέκος Τσίτσοβιτς, στέλεχος της Αριστεράς από τα φοιτητικά του χρόνια.

Ο φίλος και σύντροφός μας Αλέκος ήταν μηχανικός με σπουδές στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Βρετανία. Υπήρξε μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη. Στη διάσπαση του ΚΚΕ το 1968, που τον βρήκε στη Νυρεμβέργη της Δυτικής Γερμανίας, τάχθηκε αμέσως με το Γραφείο Εσωτερικού και μέλος του πρώτου Γραφείου της Οργάνωσης Δυτικής Γερμανίας. Όσοι και όσες τον γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του θα θυμόμαστε την τρυφερή συντροφικότητα στις σχέσεις του, τη μαρξιστική του παιδεία και τη διαυγή του σκέψη σε ζητήματα της καθημερινής δράσης, όσο και στα μεγάλα προβλήματα του κινήματός μας, την επιμονή, αλλά και το χιούμορ του.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Αλέκος δούλεψε ως μηχανικός στη ΔΕΗ, τελευταία στη Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και υπήρξε δραστήριος συνδικαλιστής, μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού και κατόπιν του ΚΚΕ εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά, στο συνέδριο του οποίου εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά και ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική του οργάνωση στην Κηφισιά.

Στη συντρόφισσά του Φράουκε-Ελίζαμπεθ, στα παιδιά του, Γιάννη και Σοφία, στην αδελφή του Τόνια, συνεργάτιδα της εφημερίδας μας, η «Εποχή» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια.

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι σύντροφοί του αποχαιρετούν τον Αλέκο Τσίτσοβιτς στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Χαλανδρίου (Παπάγου 7), την Παρασκευή 12 Μαΐου, στις 7 μμ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet