Ενάντια στον ρατσισμό της Μελόνι

 

www.facebook.com/NonSullaNostraPelle

 

Χιλιάδες μετανάστες μαζί με τις οικογένειές τους διαδήλωσαν το Σάββατο στη Ρώμη, σε μια κινητοποίηση οργής ενάντια στον διάχυτο ρατσισμό της ιταλικής κυβέρνησης και στο «διάταγμα Cutro», με το οποίο η Μελόνι προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες απέλασης, να αυστηροποιήσει το πλαίσιο για την λειτουργία των κλειστών κέντρων κράτησης, κλπ. Παράλληλα, ζήτησαν νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, πλήρη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.

 

 

Απεργία στο Χόλιγουντ

www.wga.org

 

Συνεχίζεται από την Τρίτη η απεργία των περίπου 20.000 σεναριογράφων του Χόλιγουντ, στην πρώτη απεργιακή κινητοποίηση μετά τις 100 ημέρες απεργίας του 2007. Το σωματείο τους καταγγέλλει την αμετακίνητη στάση στις διαπραγματεύσεις της Ένωσης Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, που εκπροσωπεί στούντιο και εταιρείες όπως Netflix, Amazon, Apple, Disney, Discovery-Warner κλπ, η οποία απαξιώνει το επάγγελμα του συγγραφέα και ανοίγει την πόρτα στο να γίνει η συγγραφή έργου αποκλειστικά για ελεύθερους επαγγελματίες.  

 

 

Στον δρόμο παρά την απαγόρευση

 

www.republic.org.uk

 

Αποφασισμένοι να διαδηλώσουν σήμερα στην τελετή στέψης του Καρόλου, παρά τον νέο  νόμο της βρετανικής κυβέρνησης για την απαγόρευση των κινητοποιήσεων που τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη, δηλώνουν ακτιβιστές ενάντια στην μοναρχία. Ήδη μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε προειδοποιητικές επιστολές σε διάφορες οργανώσεις, ενώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο αυτό όσοι αποκλείουν δρόμους θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι ένα χρόνο, ενώ επιτρέπεται και η κράτηση ατόμων πριν από τις διαδηλώσεις. 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet