Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου για την «Αυγή»

 

 

 

Με τα περισσότερα ακροδεξιά κόμματα αποκλεισμένα από την εκλογική διαδικασία, η ΝΔ προσπαθεί να επιτύχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση προς όφελός της, επιτιθέμενη στην Αριστερά, αλλά και επιχαίροντας για την τροπολογία που απέκλεισε το κόμμα του Κασιδιάρη. Η μη στήριξη της διάταξης αυτής από τα κόμματα της Αριστεράς, έχει αποτελέσει αφορμή για τη ΝΔ να επιτεθεί στην λογική ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Παρότι τονίζεται από όλες τις εκφάνσεις της Αριστεράς ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι ένα πλήγμα στην ελευθερία των ιδεών και μπορεί να αποδειχτεί αντιδημοκρατικός νόμος. Παρότι υπάρχουν ευθύνες που δεν έχει τελεσιδικήσει η καταδίκη της Χρυσής Αυγής οχτώ χρόνια μετά την αρχή του πρωτόδικου στις 20 Απριλίου 2015, ώστε να μην χρειάζονται τέτοιες φωτογραφικές διατάξεις, διότι αρκεί η καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση για να μην μπορεί να κατέβει στις εκλογές. Παρότι υπάρχουν ευθύνες που από τη φυλακή ο Η. Κασιδιάρης μπορεί και μεταλαμπαδεύει τις ιδέες και τις πρακτικές για τις οποίες καταδικάστηκε. Η ΝΔ επιμένει να θέλει να δέχεται συγχαρητήρια για τον αποκλεισμό που κατάφερε.

Ίσως είναι παρεμπιπτόντως… το γεγονός ότι όσο μεγαλώνει το ποσοστό των εκτός βουλής, τόσο μειώνεται το ποσοστό για την αυτοδυναμία. Όπως καταγράφηκε σε έρευνα της Metron Analysis, τα λοιπά κόμματα παίρνουν πλέον 8,5%, με το 7% να εκτιμάται ότι είναι από τα αποκλεισμένα κόμματα. Σύμφωνα με τον Στράτο Φαναρά «η λογική λέει ότι αυτό το ποσοστό δεν μπορεί να πάει ομόρροπα ούτε ομότροπα προς μια κατεύθυνση. Προς πάσα κατεύθυνση θα διασπαρεί. Εφόσον θα αυξηθεί το ποσοστό των κομμάτων εκτός βουλής θα διευκολυνθεί η αυτοδυναμία».

Η ΝΔ χρησιμοποιεί εργαλειακά τα ακροδεξιά κόμματα. Και μπορεί να το κάνει, αν χρειαστεί, και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Διότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ασύνδετο το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου δήλωσε ότι «ο κ. Κανελλόπουλος ήταν ένας βαθύτατα δημοκρατικός άνθρωπος και φαντάζομαι ότι και τώρα πρέπει να είναι. Δεν έχει δείξει δείγματα…» για τον πρόεδρο του ΕΑΝ, του ανθρώπου που είχε δηλώσει ότι θα εμφανιστεί ως πρόεδρος-αχυράνθρωπος του κόμματος Κασιδιάρη για να παρακάμψει το νόμο.

ΥΓ: Ο αποκλεισμός του Πράσινου και Μωβ στις εκλογές είναι το καθρέφτισμα της εξουσίας για αντιδημοκρατικές αυθαιρεσίες που εναπόθεσε η κυβέρνηση στα χέρια του Αρείου Πάγου. Για «τεχνικούς λόγους» πλήττεται η δημοκρατία και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Απαιτείται παρέμβαση, ώστε να επουλωθεί αυτό το πλήγμα, προτού η πληγή κακοφορμίσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet