Να και πάλι που φτάνουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα. Στις πορείες και τις διαδηλώσεις είθισται να δημιουργούνται ομάδες νομικής και ιατρικής βοήθειας. Ο λόγος; Όσο υπάρχει βία και αυθαιρεσία από μέρους αστυνομικών και όσο τα δικαιώματα των διαδηλωτών καταπατόνται, τόσο υπάρχει ανάγκη ύπαρξης τέτοιων ομάδων. Η μέθοδος είναι πασίγνωστη. Αναρτώνται στα σόσιαλ μίντια τηλέφωνα των ομάδων αυτών, ώστε να μπορούν να είναι άμεσα προσβάσιμα σε όποιον χρειαστεί βοήθεια. Τα ονόματα των αλληλέγγυων εθελοντών γιατρών και δικηγόρων δεν αναρτώνται, καθώς οι ομάδες αυτές λειτουργούν συλλογικά. Και έρχεται και πάλι ο γνωστός για τις ακραίες, μισάνθρωπες, μισαλλόδοξες και φασίζουσες απόψεις του κ. Θάνος Τζήμερος, σε μια προσπάθεια να βρεθεί στο προσκήνιο και κρεμά στα μανταλάκια των σόσιαλ μίντια τα ονόματα αλληλέγγυων δικηγόρων και γιατρών, τα τηλέφωνά και τις διευθύνσεις τους. Και η εμπάθειά του δεν σταματά εκεί, αλλά για να είναι σίγουρος ότι το «λαβράκι» του θα κερδίσει την κούρσα των ειδήσεων και θα βρεθεί στην πρώτη θέση, μπλέκει τα τηλέφωνα μεταξύ τους -ξεχνώντας εντελώς τυχαία πως οι ομάδες αυτές είναι πολλές και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους- ώστε να εμφανίσει την εικόνα πως οι ομάδες αυτές είναι υποκινούμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγο μας ενδιαφέρει τι λέει κάθε φορά ο κ. Θάνος Τζήμερος. Άλλωστε, τον έχουμε κατατάξει εδώ και πολλά χρόνια... Όμως, η απάντηση της συντρόφισσας και φίλης μας Αλέκας Ζορμπαλά είναι αυτή που του αξίζει, διότι όντως ποιεί τιμή να σε κατηγορούν -άκουσον, άκουσον- για αλληλεγγύη: «Mε στοχοποίησε ο κ. Thanos Tzimeros, ο γνωστός (όχι μόνον εμένα, αλλά και άλλο πρόσωπο, παραβιάζοντας με πλήρη επίγνωση προσωπικά δεδομένα, σε μια απέλπιδα και ανιστόρητη προσπάθεια να εμπλέξει δικηγόρους, γιατρούς, πολίτες, «μπαχαλάκηδες» και ΣΥΡΙΖΑ!). Με στοχοποίησε ο επιφανής οικονομολόγος δίνοντας σε κοινή θέα τα πλήρη στοιχεία μου, ονόματα, διεύθυνση, τηλέφωνα, μέχρι και τον Αριθμό Μητρώου μου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (...) Με στοχοποίησε ένας «Αστός Κύριος», αφού πρώτα μου τηλεφώνησε, χωρίς να μου αποκαλύπτει ποιος είναι και προσποιούμενος, ότι ζητά νομικές συμβουλές και διευκρινήσεις. Με στοχοποίησε ο νεολιμπεράλ πολιτικός προσάπτοντάς μου «βαριές» κατηγορίες, όπως: είμαι γνωστή δικηγόρος μπαχαλάκηδων, το τηλέφωνό μου προτείνεται από το Indymedia χρόνια τώρα, ως άμεσης βοήθειας,
έχω καταθέσει αγωγή κατά της Ελληνικής Αστυνομίας για ρίψη δακρυγόνων, με ενάγοντες αριστερούς καθηγητές, που διαδήλωναν κατά της "ιδιωτικοποίησης της παιδείας". Αποδέχομαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους και ως έχουν.
Είναι Τιμή μου, που στην πολύχρονη δικηγορική μου διαδρομή, υπήρξα νομικός συμπαραστάτης, υπερασπίστρια «μπαχαλάκηδων», φοιτητών, ανέργων, διαδηλωτών, εργατών, πανεπιστημιακών, αντιφασιστών, προσφύγων και μεταναστών, Ελλήνων, Τούρκων, Γάλλων, Πορτογάλων, κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών αντιπάλων του Κράτους. Γιατί η γραμμή, που συνέχει αυτούς όλους τους ανθρώπους μεταξύ τους, και αυτούς με εμένα είναι ο διαρκής και ανυποχώρητος αγώνας για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το όραμα για μια ελεύθερη και αταξική κοινωνία. Είναι Τιμή μου, που το τηλέφωνό μου αναρτάται από παλιά στο Indymedia, από κοινού με τα τηλέφωνα άλλων συναδέλφων μου, στο πλαίσιο Ομάδας Νομικής Βοήθειας, καθαρά σε κινηματική βάση (...) Και ναι, είναι τιμή μου, που στράφηκα κατά του ελληνικού κράτους, που δια των οργάνων του, των ΜΑΤ, σκορπίζει τον θάνατο και τον καρκίνο, εξαπολύοντας παράνομο χημικό πόλεμο κατά όλων, όσοι τολμούν και αντιστέκονται, σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους, μετατρέποντας ολόκληρες γειτονιές σε θαλάμους αερίων. Είναι τιμή μου όλες αυτές οι "κατηγορίες". Είναι τα παράσημά μου στο κόσμο της δικηγορίας με την επιλογή να εστιάσω στον κοινωνικό ρόλο του δικηγόρου και όχι να μεταλλαχθώ σε δικηγόρο του Λος Άντζελες, κάτι, που θα ταίριαζε γάντι στον "κατήγορό" μου. Είναι τα Χρυσαφικά και τα Ασημικά μου, που έχω κερδίσει μετά από τόσα χρόνια. Και προσδοκώ και σε πολλά άλλα ακόμα (...)»

«Ε»
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet