Στοπ στο κέντρο της αστυνομίας

 

stopcop.city

 

Παρά την άγρια καταστολή και τις ποινικές διώξεις εναντίον πολλών ακτιβιστών, συνεχίζεται στην Ατλάντα η εκστρατεία ενάντια στην κατασκευή του μεγαλύτερου κέντρου εκπαίδευσης της αστυνομίας στις ΗΠΑ. Η κατασκευή του, που θα στοιχίσει 72,8 εκατομμύρια δολάρια και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από διάφορες μεγάλες εταιρείες, θα γίνει σε μια περιοχή που είναι κλεμμένη από τους αυτόχθονες πληθυσμούς, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των κάτοικων είναι αντίθετη στο έργο.

 

 

Τιμή στον αντιφασιστικό αγώνα

 

www.maz.hr

 

Ανάβοντας φωτιές στο σημείο όπου οι αντάρτικες μονάδες μπήκαν στο Ζάγκρεμπ το 1945, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στις όχθες του ποταμού Σάβα για να τιμήσουν την 78η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από το φασιστικό καθεστώς των Ουστάσι. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις, σε μια περίοδο που η κληρονομιά του αντιφασιστικού αγώνα δέχεται επιθέσεις από την κροατική δεξιά και γίνεται συστηματική προσπάθεια διαγραφής του από τα σχολικά βιβλία της ιστορίας. 

 

 

Ενάντια στην εμπορική συμφωνία

 

www.ecologistasenaccion.org

 

Δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή της συνάντησης των υπουργών εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 170 οργανώσεις από διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης με ανακοίνωσή τους απορρίπτουν την εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Mercosur. Όπως αναφέρουν, μια εμπορική σχέση θα πρέπει να είναι βασισμένη στις αρχές της συνεργασίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της βιωσιμότητας, ενώ καταγγέλλουν τους ελιγμούς που προωθούνται από την Ε.Ε. για να σωθεί η συμφωνία.

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet