Ενάντια στους περιορισμούς

 

www.icjpalestine.com

 

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι νέοι περιορισμοί που επέβαλε την Τρίτη το Ισραήλ στους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αφού τους απαγορεύει να πάνε μέσω του κεντρικού αεροδρομίου του Τελ Αβίβ και τους επιτρέπει να εισέλθουν στην περιοχή μόνο από τα χερσαία σύνορα με την Ιορδανία. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι οι περιορισμοί αυτοί, που περιλαμβάνουν και σοκαριστικές τακτικές επιτήρησης, στοχεύουν στην εδραίωση της στρατιωτικής κατοχής και στην απομόνωση των Παλαιστινίων από τον υπόλοιπο κόσμο.

 

 

Οι άνθρωποι πάνω από το χρέος

 

 

twitter.com/bookerbiro

 

Ως πρόκληση απέναντι στον λαό θεωρούν διάφορες οργανώσεις την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Κένυας ότι προτεραιότητά της είναι η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, που φτάνει στο 60% του ΑΕΠ της, ενώ οι φετινές πληρωμές των τόκων του έχουν αυξηθεί στα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Να σημειωθεί, ενώ τον Απρίλιο καθυστέρησε η πληρωμή των μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους λόγω στενότητας σε μετρητά, ενώ το κόστος ζωής έχει εκτιναχτεί στα ύψη και το κενυατικό σελίνι έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

 

 

Στοπ στην απαγόρευση των βιβλίων

 

pen.org

 

Μήνυση ενάντια στον υπερσυντηρητικό κυβερνήτη της Φλόριντα έκαναν την Τρίτη χιλιάδες γονείς, με αφορμή την απαγόρευση πολλών βιβλίων, τα οποία επικεντρώνονται στις ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητες και στις φυλετικές και ρατσιστικές διακρίσεις που υπάρχουν στις ΗΠΑ, από τα σχολεία και τις βιβλιοθήκες της αμερικανικής πολιτείας. Είχε προηγηθεί μια μεγάλη εκστρατεία, που ανέφερε ότι η στοχευμένη απαγόρευση βιβλίων και ο αποκλεισμός ιδεών αποτελούν άμεση απειλή για τη δημοκρατία και τα συνταγματικά δικαιώματα.

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet