Πορείες της σιωπής

 

www.facebook.com/hashtag/marchadelsilencio2023

 

Όπως κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν το Σάββατο στις «πορείες της σιωπής», που έγιναν σε πολλές πόλεις της Ουρουγουάης, 38 χρόνια μετά το τέλος της δικτατορίας που ξεκίνησε το 1973, όταν ο στρατός κατέλαβε την εξουσία σε μια χώρα που είχε μια από τις σταθερότερες δημοκρατίες στην περιοχή. Οι πορείες διοργανώθηκαν από οργανώσεις πολιτικών κρατουμένων και συγγενών των θυμάτων και των εξαφανισθέντων, για την υπεράσπιση της συλλογικής ιστορικής μνήμης και του αντιδικτατορικού αγώνα.

 

 

Ενάντια στην αύξηση των ενοικίων

 

www.facebook.com/housing4allNY

 

Χιλιάδες ενοικιαστές διαδήλωσαν το Σάββατο στο Μπρούκλιν ενάντια στην απελευθέρωση των αυξήσεων στα ενοίκια που επιδιώκει το λόμπι των ιδιοκτητών της Νέας Υόρκης, ασκώντας πίεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να άρει την απόφαση για τη σταθεροποίηση του ενοικίου. Η σταθεροποίηση του ενοικίου ισχύει από το 1969 μετά από πολύχρονους αγώνες των ενοικιαστών, και καθορίζει συγκριτικά χαμηλότερα ενοίκια με ανώτατα όρια στην ετήσια αύξησή τους, που αποφασίζονται από ένα συμβούλιο το οποίο είναι διορισμένο από τον δήμο.

 

 

Στον δρόμο του αγώνα

 

www.ptb.be

 

Με τη μεγάλη διαδήλωση που έγινε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, συνεχίστηκαν για 10η εβδομάδα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Delhaize να μετατρέψει τα 128 υποκαταστήματα που έχει στο Βέλγιο σε franchise. Με το σχέδιο αυτό η εταιρεία δεν θα έχει καμία ευθύνη, καθώς οι μισθοί, οι ώρες εργασίας, τα επιδόματα κλπ θα καθορίζονται από το κάθε κατάστημα ξεχωριστά, με αποτέλεσμα η διαπραγματευτική ικανότητα των περίπου 9.000 εργαζομένων να μειώνεται δραστικά.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet