Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση

 

june11.noblogs.org

 

Για 19η χρονιά, και με τη φλόγα της επιθυμίας να μεταμορφωθεί ο κόσμος σε μια απελευθερωτική και ισότιμη κατεύθυνση, θα γίνει στις 11 Ιουνίου η διεθνής ημέρα δράσεων αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αναρχικούς. Η πρωτοβουλία αναφέρει ότι «αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση», και προσπαθεί να εμβαθύνει μια κριτική στη φυλακή που αμφισβητεί τη διάκριση μεταξύ κρατούμενων και υποστηρικτών, αφού οι αναρχικοί βλέπουν τους εαυτούς τους ως πιθανούς κρατούμενους και αυτή είναι η βάση της αλληλεγγύης τους.

 

 

Απαγόρευση των πτήσεων

 

www.ecologistasenaccion.org

 

Δεκάδες  οργανώσεις ζητούν από την ισπανική κυβέρνηση να συμπεριληφθεί στο νόμο περί βιώσιμης κινητικότητας,  που βρίσκεται για επεξεργασία στην Κάτω Βουλή, ένα άρθρο που να απαγορεύει τις πτήσεις στο εσωτερικό, αν υπάρχει η εναλλακτική του σιδηρόδρομου για μετακινήσεις μέχρι 4 ώρες. Όπως αναφέρουν, σε μια χώρα στην οποία οι μεταφορές είναι ο τομέας που παράγει τις περισσότερες εκπομπές άνθρακα (29,6% του συνόλου), είναι επιτακτική και επείγουσα ανάγκη η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου. 

 

 

Αύξηση στο κατώτατο ωρομίσθιο

 

www.facebook.com/anewppc

 

Με τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ να σπάνε ρεκόρ και την ανισότητα του πλούτου να αυξάνεται, η Poor People’s Campaign (Εκστρατεία των Φτωχών Ανθρώπων) καλεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 17 δολάρια. Να σημειωθεί, ότι αν και αρκετές πολιτείες έχουν ψηφίσει υψηλότερα όρια για το ελάχιστο ωρομίσθιο, σε ομοσπονδιακό επίπεδο από το 2009 αυτό εξακολουθεί να είναι 7,25 δολάρια, ενώ πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι για να αντιμετωπιστεί η κρίση του κόστους ζωής πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον στα 26,20 δολάρια.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet