Η απερχόμενη κυβέρνηση, η οποία επιβραβεύτηκε πανηγυρικά τόσο από όσες/ους την ψήφισαν όσο και από όσες/ους δεν ψήφισαν, προσφέροντάς της όλο το χώρο για τη νίκη, ήταν η πιο μισογύνικη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Όποια μισόλογα δια στόματος Μητσοτάκη ακούσαμε για τη χρήση της λέξης «γυναικοκτονία», υπό την πίεση της επικαιρότητας αφορούσαν την αποδοχή του λήμματος ως υπαρκτού στο λεξικό και όχι βέβαια την καθιέρωσή της ως δικονομικού όρου, το οποίο θα ήταν και το ουσιαστικό!

Παρ' ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια δουλέψαμε πολύ, με τους αγώνες για το #MeToo# και κυρίως ενάντια στον νόμο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και είδαμε και σχετική ανάπτυξη του γυναικείου κινήματος, δεν καταφέραμε να κινητοποιήσουμε μεγάλες μάζες γυναικών, ανάλογες της επίθεσης που δεχτήκαμε. Οι γυναίκες μένουν μπλοκαρισμένες με υποχρεώσεις στον ιδιωτικό χώρο. Ακυρώσαμε κυβερνητικές πρωτοβουλίες, αλλά το προβληματικότερο είναι ότι ψηφίστηκε ο νόμος για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια που ήδη έχει συνέπειες πάνω στις ζωές των γυναικών και των παιδιών από τους αυταρχικούς και κακοποιητές μπαμπάδες. Οι νορμάλ μπαμπάδες δεν είχαν ανάγκη ενός υποχρεωτικού νόμου για να σχετίζονται με τα παιδιά τους. Γινόταν συναινετικά. Ο νόμος φτιάχτηκε για τους  εκδικητικούς κτήτορες που θέλουν τις γυναίκες χωρίς δικαιώματα και ανεξαρτησίες. Αυτό θα έχει πάμπολλες συνέπειες μακροχρόνια, (γυναικοκτονίες για λόγους χωρισμού, συνέπειες στην ψυχική υγεία των μαμάδων αλλά και γενιές παιδιών ψυχικά ανισόρροπων και συχνά σεξουαλικά κακοποιημένων). Ο νόμος για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια άνοιξε δρόμους σκοταδιστικούς. Να κλείσει το στόμα των γυναικών και των παιδιών. Να μην αναζητούν το δίκιο τους. Να υπομένουν οτιδήποτε, χωρίς ελπίδα. Όπως παλιά! Να μην τολμούν να χωρίσουν γιατί περιμένει η κόλαση καθώς δεν θα τους αναγνωρίζονται θεμελιώδη δικαιώματα, προβάλλοντας τον δικαιωματισμό της υποχρεωτικής κακοποιητικής πατρότητας. Έτσι οραματίζεται να μείνει ενωμένη η οικογένεια ο νόμος της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας. Γιατί συναινετική συνεπιμέλεια πάντα υπήρχε στην ελληνική νομοθεσία.

Κέντησε η απερχόμενη κυβέρνηση με τις πατριαρχικές κρυπτο- αυταρχικές επιλογές της και οι ψηφοφόροι την επιβράβευσαν πανηγυρικά. Τουλάχιστον γι’ αυτό θα έπρεπε να έχουμε ψηφίσει. Πάμε μπροστά ως κοινωνία.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet