Αλληλεγγύη στους αντιφασίστες

 

www.soli-antifa-ost.org

 

Με άγρια καταστολή και συλλήψεις αντιμετώπισε το Σάββατο η γερμανική αστυνομία τους χιλιάδες διαδηλωτές που διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις για τη φυλάκιση πέντε ετών που επιβλήθηκε σε τέσσερις αντιφασίστες, για επιθέσεις που έκαναν εναντίον ακροδεξιών ομάδων από το 2018 έως το 2022. Ακτιβιστές κατηγορούν το γερμανικό κράτος ότι ποινικοποιεί τον μαχητικό αντιφασισμό, ενώ σιωπά για τις πολλές αποκαλύψεις που έχουν γίνει σχετικά με τη συνεργασία ακροδεξιών εγκληματικών δικτύων και των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας.

 

 

Νερό για τους ανθρώπους

 

movusuruguay.blogspot.com

 

Μέσα σε κλοιό διαδηλωτών έγιναν την Τρίτη, με επίσημο καλεσμένο τον πρόεδρο Λακάγιε Πόου, τα εγκαίνια του μεγαλύτερου εργοστασίου χαρτοπολτού στην Ουρουγουάη, και ενώ η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 70 χρόνων. Δεκάδες περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις ζητούν να σταματήσει η παράδοση των φυσικών πόρων στο μεγάλο κεφάλαιο και αναφέρουν ότι το εργοστάσιο θα καταναλώνει 130 εκατομμύρια λίτρα νερό την ημέρα, που ισοδυναμεί με την κατανάλωση 44 εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

 

Λευτεριά στον βουλευτή

 

www.facebook.com/tipgenelmerkez

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη σε 36 τουρκικές πόλεις ζητώντας από τον Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του να απελευθερώσουν τον Τσαν Αταλάι, έναν νεοεκλεγέντα βουλευτή του Εργατικού Κόμματος. Ο Αταλάι βρίσκεται στη φυλακή μετά την ποινή 18 ετών που του έχει επιβληθεί για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις του 2013 στο πάρκο Γκεζί, ενώ σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, αφού η εκλογή του εγκρίθηκε από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο και το τουρκικό κοινοβούλιο.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet