Το σώμα μου, η επιλογή μου

 

www.facebook.com/V4CMalta

 

Εντείνεται στη Μάλτα η εκστρατεία που κάνουν φεμινιστικές ομάδες, αριστερές οργανώσεις και ακτιβίστριες για τα γυναικεία δικαιώματα, ζητώντας τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων και την κατάργηση του υπάρχοντος αυστηρού νομικού πλαισίου που καθιστά την έκτρωση ποινικό αδίκημα. Να σημειωθεί ότι η Μάλτα είναι σήμερα η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία ισχύει η πλήρης απαγόρευση των εκτρώσεων και κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες αναγκάζονται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να κάνουν εκτρώσεις.

 

 

Το τραγούδι της αντίστασης

 

www.facebook.com/hkoutlanders.tw

 

Τραγουδώντας τον απαγορευμένο ύμνο της αντίστασης «Glory to Hong Kong», χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα σε διάφορες πόλεις του κόσμου, τιμώντας την τέταρτη επέτειο από την έναρξη του μεγαλειώδους κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ. Το τραγούδι γράφτηκε στη διάρκεια των διαδηλώσεων από έναν μουσικό με το ψευδώνυμο Thomas dgx yhl, και το 2020 με τον δρακόντειο νόμο του Πεκίνου περί εθνικής ασφάλειας απαγορεύτηκε και όποιος το τραγουδάει τιμωρείται με φυλάκιση.

 

 

Δώστε βοήθεια, τώρα

 

www.facebook.com/USPCN

 

Συνεχίζεται η εκστρατεία διαφόρων οργανώσεων αλληλεγγύης ενάντια στο πρόσφατο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, που αναφέρει ότι λόγω έλλειψης κεφαλαίων διακόπτεται η βοήθεια στους περισσότερους από 2.000.000 Παλαιστίνιους που ζουν στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα οι άνθρωποι καθημερινά αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην κάλυψη των βασικών τους αναγκών (τροφή, ηλεκτρική ενέργεια, καθαρό νερό, υγειονομική περίθαλψη, κλπ) εξαιτίας του αποκλεισμού της περιοχής από το Ισραήλ,

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet