Ενάντια στην επέκταση

www.noampliacioport.org

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Βαλένθια ενάντια στην επέκταση του λιμανιού της πόλης, και μεγαλύτερου της Δυτικής Μεσογείου, που προωθείται από μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από μια επιτροπή 170 οργανώσεων, που αναφέρουν ότι το έργο θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα του αέρα και του νερού, στην υγεία και στο οικοσύστημα, ενώ σημειώνουν ότι θα χρειαστούν περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος προκειμένου να γίνει το λιμάνι λειτουργικό.

 

 

Κατάργηση της Frontex

abolishfrontex.org

 

Συνεχίζοντας τους αγώνες κατά των συνόρων, της απέλασης, της κράτησης και του δομικού ρατσισμού, έγινε την Τρίτη σε πολλές πόλεις του κόσμου η διεθνής ημέρα δράσεων για την κατάργηση της Frontex, που από το 1993 οι στρατιωτικοποιημένες πολιτικές της έχουν σκοτώσει 48.647 ανθρώπους. Να σημειωθεί ότι η Frontex έχει ετήσιο προϋπολογισμό 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο στρατός της φτάνει στους 10.000 ένοπλους συνοριοφύλακες, ενσαρκώνοντας τις ρατσιστικές και θανατηφόρες μεταναστευτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Δικαίωμα στη στέγαση

www.casaparaviver.pt

 

Διεκδικώντας λύσεις που να ανταποκρίνονται πραγματικά στη στεγαστική κρίση, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη στη  Λισσαβόνα με αφορμή την συζήτηση που ξεκίνησε την ίδια ημέρα στη βουλή για το πακέτο μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση Κόστα. Οι διαδηλωτές ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να απαγορευτούν οι εξώσεις, να καθοριστεί ανώτατο ποσό ενοικίου ανάλογα με το εισόδημα του ενοικιαστή, να δοθούν για στέγαση τα κενά ακίνητα του δημοσίου, να γίνει άμεση αναθεώρηση των αδειών στα τουριστικά καταλύματα που κερδοσκοπούν, κλπ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet