«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο δίσκος του πεπρωμένου»

 

 

 

«Reality» της Τίνα Σάτερ: Στις 3 Ιουνίου του 2017, η 25χρονη Ριάλιτι Γουίνερ, βετεράνος της πολεμικής αεροπορίας. επιστρέφει στο σπίτι της. Εκεί βρίσκει δύο πράκτορες του Εφ Μπι Άι οι οποίοι την ανακρίνουν επί δύο ώρες. Οι υποψίες που την βαρύνουν είναι εάν διέρρευσε ένα απόρρητο έγγραφο για τη ρώσικη ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο δίσκος του πεπρωμένου» (Indiana Jones and the dial of destiny) του Τζέιμς Μάγκνολντ: 1969, μια χρονιά σύμβολο για την ανθρωπότητα. Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά ο απίθανος καθηγητής αρχαιολογίας Ιντιάνα Τζόουνς είναι αυτός που μάχεται ενάντια στον χρόνο, έχοντας στο πλάι την εγγονή του, για να πάρει στα ασφαλή χέρια του ένα ημερολόγιο, ικανό να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Με πρωταγωνιστή πάντα τον 80χρονο, πλέον, Χάρισον Φορντ.

«Ρούμπι: Ένα Κράκεν στην εφηβεία» (Rubi Gillman, teenage Kraken) των Κερκ Ντε Μίκο και Φάριν Περλ: Ταινία κινουμένων σχεδίων με ηρωίδα την Ρούμπι Γκίλμαν, μια 16ρονη που είναι βασιλική διάδοχος των Κράκεν πολεμιστριών. Οι Κράκεν υπερασπίζονται τους ωκεανούς από τις διψασμένες για εξουσία Γοργόνες.

«Ρεβέκκα» (Rebecca) του Άλφρεντ Χίτσκοκ: Μια δειλή νεαρή Αμερικανίδα, συνοδός μιας πλούσιας κυρίας στο Μόντε Κάρλο, γνωρίζεται με τον πλούσιο αριστοκρατικό βρετανό χήρο Μαξίμ Ντε Γουίντερ, ο οποίος την ερωτεύεται και την παντρεύεται αμέσως. Την οδηγεί στη μεγαλόπρεπη εξοχική του κατοικία, στο Μάντερλι, όπου κυριαρχεί η αυστηρή οικονόμος κυρία Ντάνβερς, πιστή στη μνήμη της πρώτης κυρίας Ντε Γουίντερ, της Ρεβέκκα. Η νέα γυναίκα αντιμετωπίζει την εχθρότητα και τις παγίδες της κας Ντάνβερς, ενώ ο άντρας της δεν θέλει να μιλάει για το παρελθόν, που μοιάζει μυστηριώδες. Η πρώτη ταινία που γύρισε ο Χίτσκοκ στις ΗΠΑ, το 1940.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet