Ενάντια στο νομοσχέδιο

 

www.we-count.org

 

Συνεχίζονται στη Φλόριντα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πιο σκληρό αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο που υπάρχει σήμερα στις ΗΠΑ, με το οποίο η αμερικανική πολιτεία δεν αναγνωρίζει πλέον τις άδειες οδήγησης που εκδίδονται σε μετανάστες χωρίς χαρτιά από άλλες πολιτείες και προβλέπει 15 χρόνια φυλάκιση για τους εργαζομένους χωρίς χαρτιά. Το νομοσχέδιο, που τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο, υπογράφηκε από τον ρατσιστή ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις και επηρεάζει περίπου 770.000 ανθρώπους.

 

 

Δέκα ημέρες στον δρόμο

 

www.facebook.com/ANPgremiodelaprensaperuana

 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες δεκάδων κοινωνικών οργανώσεων στο Περού για το δεκαήμερο κινητοποιήσεων, που θα ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου, ενάντια στην ντε φάκτο κυβέρνηση της Ντίνα Μπολουάρτε. Τα αιτήματα τους είναι η παραίτηση της προέδρου, το κλείσιμο του Κογκρέσου, νέες εκλογές, μια συντακτική συνέλευση που θα γράψει ένα νέο Σύνταγμα, δικαιοσύνη για όσους σκοτώθηκαν από τον στρατό και την αστυνομία στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την ανατροπή του Πέδρο Καστίγιο, και απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών.

 

 

Θυμόμαστε τη Σρεμπρένιτσα

 

srebrenica.org.uk

 

Συνεχίζεται η πορεία των 240 χιλιομέτρων που κάνουν εκατοντάδες αντιπολεμικοί ακτιβιστές και συγγενείς των θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα, η οποία ξεκίνησε από το Νεζούκ της Βοσνίας και θα καταλήξει την Τρίτη στην μαρτυρική πόλη, που θα γίνουν οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης για την μεγαλύτερη εθνοκάθαρση που έγινε στην Ευρώπη στον 20ό αιώνα. Η πρώτη πορεία έγινε το 2005, στη δέκατη επέτειο από τη σφαγή του 1995 που περισσότεροι από 8.000 Βόσνιοι δολοφονήθηκαν από τις σερβοβοσνιακές δυνάμεις.

 

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet