Η Μπλαντίν Μπουβιέ και η Μαγκαλί Γκραουλιέρ στα εφηβικά τους χρόνια ήταν αχώριστες αλλά με τα χρόνια χάθηκαν ακολουθώντας η κάθε μία τον δρόμο της. Η Μπλαντίν, χωρισμένη και στα όρια της, θα ξαναβρεθεί με την Μαγκαλί σε ένα ραντεβού που έστησε ο γιος της Μπέντζι για να την βοηθήσει. Σε αντίθεση με εκείνη, η φίλη της έχει διατηρήσει το νεανικό της ενθουσιασμό, την αγάπη για ζωή και για ερωτικές περιπέτειες. Έτσι οι δυο παλιές φίλες και εντελώς διαφορετικές ως χαρακτήρες θα βρεθούν να ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά, με προορισμό της Αμοργό, σε ένα ταξίδι που είχαν ονειρευτεί στην εφηβεία τους. Στο ταξίδι, και ενώ φαίνεται πως η Μπλαντίν και η Μαγκαλί αντί να ξαναβρεθούν κοντά απομακρύνονται όλο και περισσότερο, μέσα από διάφορες αναποδιές και απρόοπτα θα αρχίσουν να κατανοούν η μία την άλλη. Και ιδίως η Μπλαντίν η οποία παραμένει σφιγμένη και φοβάται να δει τη ζωή κατάματα. Σε όλο αυτό θα βοηθήσει και μια φίλη της Μαγκαλί που ζει στη Μύκονο με τον ζωγράφο σύντροφό της.

Ο Μαρκ Φιτουσί σκηνοθετεί την ευχάριστη καλοκαιρινή κωμωδία «Δυο εισιτήρια για τις Κυκλάδες» (Les Cyclades) που είναι γυρισμένη στη Σαντορίνη, τη Μύκονο και την Αμοργό. Στο σενάριο εμφανίζεται και ένα μικρό νησάκι, η Κέρινος, που είναι επινόηση του σκηνοθέτη.

Μια ταινία για τη φιλία και για τον χρόνο που περνά αλλά και για τα όνειρα που δεν πραγματοποιήσαμε. Μια αισιόδοξη ματιά επάνω στη ζωή που θέλει να μας πει ότι η κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της και πως, αν θέλουμε, μπορούμε να περνάμε καλά και να απολαμβάνουμε το κάθε τι. Τρυφερή, συγκινητική και χιουμοριστική ταινία με καλές ερμηνείες από τις Λορ Καλαμί, Ολίβια Κοτ και Κριστίν Σκοτ-Τόμας. Κατά τα λοιπά ο Φιτουσί σκηνοθετεί συμβατικά, η αφήγηση θυμίζει τη χαλαρότητα του ελληνικού καλοκαιριού (δεν ξέρω αν αυτό είναι στα υπέρ ή τα κατά) ενώ δεν αποφεύγει τα κλισέ.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet