Ενάντια στον αυταρχισμό

 

www.facebook.com/karapatan

 

Έντονες αντιδράσεις εκφράζουν διάφορες οργανώσεις στις Φιλιππίνες, επειδή πολλά μέτρα που θεσπίστηκαν στη διάρκεια της πανδημίας συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για να καταπνίξουν την ελεύθερη έκφραση. Παράλληλα αναφέρουν ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τρολ του διαδικτύου χαρακτηρίζουν τρομοκράτες όσους επικρίνουν τον πρόεδρο Μάρκος, μια πρακτική που εντάθηκε στη διάρκεια της συζήτησης για τον αντιτρομοκρατικό νόμο, βάσει του οποίου έχουν καταδικαστεί εκατοντάδες συνδικαλιστές, αυτόχθονες, και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

 

Τέρμα στην απομόνωση

 

unlocktheboxcampaign.org

 

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η εκστρατεία που κάνουν δεκάδες οργανώσεις στις ΗΠΑ για να σταματήσει η απομόνωση στους κρατούμενους των αμερικανικών φυλακών, στις οποίες περίπου 122.000 άνθρωποι καθημερινά είναι ζωντανοί θαμμένοι για περισσότερες από 22 ώρες το 24ωρο. Να σημειωθεί ότι το 85% από αυτούς στέλνεται στην απομόνωση για μη βίαιους πειθαρχικούς λόγους, ενώ το 50% πάσχει από νευρολογικές βλάβες και ψυχικές ασθένειες, που οφείλονται κατά κύριο λόγο στο συγκεκριμένο βασανιστήριο.

 

 

Όχι στη διεύρυνση

 

www.tkp.org.tr

 

Καθώς η Τουρκία συμφώνησε να άρει το βέτο της για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αριστερές τουρκικές οργανώσεις με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν τη διεύρυνση της στρατιωτικής συμμαχίας και τη συνακόλουθη στρτατιωτικοποίηση. Όπως αναφέρουν, είναι μια μαύρη ημέρα για όσους υπερασπίζονται την ειρήνη και επισημαίνουν ότι η ενίσχυση της μεγαλύτερης τρομοκρατικής οργάνωσης στον κόσμο σημαίνει θυσίες για τους λαούς των χωρών μελών και μια αυξανόμενη απειλή πολέμου παγκοσμίως.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet