«Το μαργαριταρένιο κουμπί» (El boton de nacar) του Πατρίσιο Γκουσμάν: Δύο κουμπιά βρέθηκαν στο βάθος του ωκεανού που βρέχει την ακτογραμμή της Χιλής. Τα κουμπιά αφηγούνται ιστορίες κρυμμένες στο νερό. Είναι οι φωνές των ιθαγενών, οι φωνές των ναυτικών που έφτασαν από την Αγγλία, οι φωνές των πολιτικών κρατουμένων της πιο σύγχρονης εποχής. Η ταινία κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Σεναρίου και το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Βερολίνου 2015.

«Το πρόγραμμα» (The program) του Στίβεν Φρίαρς: Ο Λανς Άρμστρονγκ υπήρξε ένας ποδηλατικός θρύλος. Αφού πάλεψε με τον καρκίνο και τον νίκησε επανήλθε στην ενεργό δράση το 1999 έχοντας ως σκοπό να κερδίσει το Γύρο της Γαλλίας. Τα κατάφερε, όχι μία αλλά επτά φορές, κι έγινε έτσι ο απόλυτος ήρωας. Όμως, ο Άρμστρονγκ πίστευε βαθιά μέσα του πως κανείς δεν μπορεί να νικήσει χωρίς φαρμακευτική βοήθεια, δηλαδή χωρίς να ντοπαριστεί! Κι έτσι, μαζί με τη βοήθεια του γιατρού Μισέλ Φεράρι και του αρχηγού της ομάδας του Γιόχαν Μπράινιλ ανέπτυξαν ένα ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα, το οποίο θεωρείται ως το πιο εξελιγμένο πρόγραμμα ντόπινγκ στην ιστορία του αθλητισμού. Όλα όμως αποκαλύφθηκαν τελικά.

«Δίπλα στη θάλασσα» (By the sea) της Αντζελίνα Τζολί: Μια πρώην χορεύτρια, η Βανέσα και ο συγγραφέας σύζυγός της, Ρόλαντ, αντιμετωπίζουν ως ζευγάρι μια συναισθηματική κρίση. Σε μια ήσυχη παραλιακή πόλη της Γαλλίας, θα έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους και θα αναγκαστούν να αναμετρηθούν με τα μυστικά τους και να πάρουν σοβαρές αποφάσεις που αφορούν τη σχέση τους.

«Ανατριχίλες» (Goosebumps) του Ρομπ Λέτερμαν: Ενώ αρχικά η ζωή του Ζακ Κούπερ αναστατώνεται, εξαιτίας της μετακόμισης από τη μεγαλούπολη σε μια κωμόπολη, η γνωριμία του με την όμορφη Χάνα θα τον κάνει ευτυχισμένο. Πατέρας της Χάνα είναι ο Ρ. Λ. Στάιν, ο διάσημος και μυστηριώδης συγγραφέας των μπεστ σέλερ «Ανατριχίλες». Ο εν λόγω συγγραφέας αφηγείται ιστορίες με τέρατα τα οποία καταφέρνει να κρατά κλεισμένα μέσα στα βιβλία του. Όταν όμως εκείνα θα καταφέρουν να το σκάσουν από τις σελίδες πρέπει με κάποιον τρόπο να ξανακλειστούν μέσα!

Σινεφίλ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet