Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν

www.tgc.org.tr

 

Με αφορμή την ημέρα τουρκικού Τύπου στις 24 Ιουλίου, που τιμά τις ελευθερίες που αποκτήθηκαν στην επανάσταση του 1908, με ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης καλούν την κυβέρνηση Ερντογάν να σταματήσει τη λογοκρισία και τη χρήση βίας κατά των δημοσιογράφων. Να σημειωθεί, ότι από την λαρχή του χρόνου 23 δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί λόγω διάδοσης παραπλανητικών πληροφοριών, μια κατηγορία που χρησιμοποιεί το καθεστώς απέναντι στις επικριτικές φωνές.

 

 

 Ενάντια στη βία

 

www.facebook.com/dyficec

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε διάφορες πόλεις της Ινδίας ενάντια στην συνεχιζόμενη βία μεταξύ των εθνοτικών ομάδων Kuki και Meiteis, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους ενώ περίπου 60.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Όλα ξεκίνησαν μετά τον ομαδικό βιασμό δύο γυναικών Kuki στην πολιτεία Μανιπούρ, ενώ στην συνέχεια τα θύματα διαπομπεύτηκαν δημόσια κάτω από τις επευφημίες ενός όχλου αντρών Meiteis.

 

Στοπ στη λογοκρισία

 

www.studyandstruggle.com

 

Καθώς το κύμα απαγορεύσεων στα βιβλία σαρώνει τις ΗΠΑ, αφού κάτω από την πίεση διαφόρων συντηρητικών κύκλων αρκετές πολιτείες έχουν ψηφίσει μέτρα λογοκρισίας σε βιβλιοθήκες και σχολεία, οι κρατούμενοι των αμερικανικών φυλακών βιώνουν μια ανυπόφορη κατάσταση. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των κρατουμένων καταγγέλλουν ότι σε πολλές φυλακές οι έγκλειστοι υπόκεινται σε σοβαρές μορφές λογοκρισίας, όπως απαγόρευση αριστερών περιοδικών, ξενόγλωσσων βιβλίων, προοδευτικών εφημερίδων, κ.λπ.

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet