1966: Ο εορτασμός για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Εργαζομένων Φοιτητών και Σπουδαστών (ΣΕΦΣ) στα γραφεία του συλλόγου στο παλιό κτίριο της οδού Ακαδημίας (δεν υπάρχει πια) –κοινά γραφεία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΜΜΕ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο παπά Γιώργης Πυρουνάκης (1910-1988), ο οποίος πάντα ήταν παρών στη δράση του συλλόγου, προστατεύοντας με την παρουσία και το κύρος του τους φοιτητές και τους μαθητές από το κυνηγητό της αστυνομίας και της Ασφάλειας. Σε μια εκδήλωση του συλλόγου στον κινηματογράφο Ριβολί την περίοδο των Ιουλιανών, η ασφάλεια καραδοκούσε έξω από το σινεμά για να προχωρήσει σε συλλήψεις μετά το τέλος της εκδήλωσης. Ο πάπα-Γιώργης βγήκε τότε και με το απεριόριστο κύρος που είχε, προστάτεψε τους φοιτητές και δεν επέτρεψε να γίνει ούτε μία σύλληψη.

Στη φωτογραφία, από την εκδήλωση του ΣΕΦΣ για τα 10 χρόνια του συλλόγου παρόντες ήταν ανάμεσα στους άλλους και τις άλλες ο Τάσος Λέρτας, πρόεδρος τότε του συλλόγου, η Πούλια και η Μάρω Στογιαννίδου, ο Στέφανος και ο Φίλιππος Ηλιού, ο Βασίλης Δεληβοριάς, ο Γιώργος Βασιλόπουλος, η Ξανθή Ζαχαριάδου, ο Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, ο Ιάσονας Πλατσής κλπ. Δραστήρια μέλη του συλλόγου ήταν επίσης ο Γιώργος Μούκας, ο Δάντης Χρυσικός, ο Λεωνίδας Παπαδάκης, ο Σπύρος Κόγιας, ο Κώστας Κουραμπιές, ο Αντώνης Τσάλτας, ο Κώστας Κωστιάντος, ο Χρήστος Βακράκης, ο Φάνης Ηλιόπουλος, η Μαρία Παπαπάνου. ο Στέλιος Γαβριηλίδης, η Αγγελική Στουπάκη, ο Αλέκος Παπασπύρου, η Θοδώρα Πανδή, η Χρυσούλα Καστρινού, ο Φώτης Τζόκας, ο Νίκος Αντωνάκος και πολλοί άλλοι και άλλες (Η καταγραφή ασφαλώς και είναι ατελής –μετά από περίπου 60 χρόνια η μνήμη είναι δυστυχώς ασθενής)

 

 

Τάκης Μαστρογιαννόπουλος Περισσότερα Άρθρα
Tags:
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet