Ενώ επιχειρείται με bypass διαδικασίες (για να μην χρειαστεί συνταγματική αναθεώρηση) να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια («μη κρατικά» είναι ο επίσημος τίτλος), με το πρώτο να εγκαθίσταται στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, στην Πολυτεχνειούπολη εφορμούν αστυνομικές δυνάμεις για να πατάξουν το «έγκλημα». Η εικόνα να περνούν μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ πάνω από ανθρώπους μέσα στο ΕΜΠ είναι σοκαριστική, αλλά και αδιάψευστος μάρτυρας των εντολών που έχουν δοθεί στην ΕΛΑΣ. Ασκείστε βία, χωρίς έλεγχο. Είτε το κάνει αυτό η πανεπιστημιακή αστυνομία είτε η ΕΛΑΣ, ένα και το αυτό. Αρκεί να συνεχίζεται η απαξίωση του ελληνικού πανεπιστημίου, η διαρροή φοιτητών, η στοχοποίησή τους ως έκνομους, η προώθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ, το κυνηγητό των φοιτητών έγινε σε ανοιχτούς χώρους, σε κυλικεία, ακόμα στις εισόδους των σχολών που φοιτητές έδιναν εξεταστική: «Από την επίθεση τραυματίστηκε φοιτήτρια που πήγαινε στη σχολή της για να δώσει μάθημα. Την παρέσυρε μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Πολλά από τα άτομα που έχουν προσαχθεί είναι φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες που έτυχε να βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο. Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ζητά να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι φοιτητές μας που προσήχθησαν αναίτια. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στους φοιτητές που βρίσκονται στους χώρους ΕΜΠ. Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές την έδιωξαν με τους αγώνες τους».

Φαίνεται πως η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να νιώθει και να είναι ασφαλής εντός του φυσικού της χώρου. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι έως το τέλος του χρόνου να λειτουργήσει το πρώτο «μη κρατικό πανεπιστήμιο», σε ένα χώρο που εκείνη έχει συμβολίσει ως επιτομή των επενδύσεων. Έως τότε, θα εξαπολύσει πολλές επιθέσεις στα πανεπιστήμια, με όλο την τον οπλισμό. Και δεν θα χρειαστεί να απολογηθεί για καμία από αυτές. Όμως, τα πανεπιστήμια όσο και αν θέλει να τα απομυζήσει είναι ζωντανοί οργανισμοί, και το μόνο σίγουρο είναι πως θα αντιδράσουν.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet