«Με το κεφάλι ψηλά» (La tet haute) της Εμανουέλ Μπερκό: Ο Μάλονι είναι ένα παιδί που στα 6 του χρόνια εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του και από τότε είναι τακτικός επισκέπτης στα δικαστήρια ανηλίκων. Δύο άνθρωποι, η δικαστικός ανηλίκων Φλοράνς και ο σύμβουλος ανηλίκων Γιαν ενδιαφέρονται για το νεαρό και αναλαμβάνοντας από κοινού την επιτήρησή του. Όμως η συμπεριφορά του θα χειροτερέψει και έτσι θα βρεθεί σε ένα πολύ αυστηρό κέντρο εκπαίδευσης. Εκεί ο Μάλονι θα γνωριστεί με μια κοπέλα, η οποία θα του ανοίξει νέους δρόμους και θα τον κάνει να πιστέψει στη ζωή.
Η ταινία, η οποία επελέγη για να ανοίξει το 68ο Φεστιβάλ των Κανών, είναι ένα κοινωνικό δράμα με την τολμηρή ματιά της Μπερκό, η οποία δεν διστάζει να φωτίσει τις ζωές των νέων ανθρώπων που μεγαλώνουν στο περιθώριο της ζωής. Με ένα καστ τριών μεγάλων ονομάτων του γαλλικού κινηματογράφου (Κατρίν Ντενέβ, Μπενουά Μαζιμέλ, Σάρα Φορεστιέ), η σκηνοθέτιδα επιχειρεί μια ειλικρινή κατάδυση στον κόσμο του περιθωρίου αναδεικνύοντας τη δύναμη της ελπίδας και πάνω απ’ όλα την αναγκαιότητα ενός εκπαιδευτικού συστήματος και ενός συστήματος πρόνοιας που θα βοηθά αυτούς τους νέους ανθρώπους.

«Ένας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη: Ο έρωτας είναι ο κοινός παρονομαστής των ηρώων της ταινίας. Τρεις φαινομενικά ανεξάρτητες ιστορίες οι οποίες, όμως, συγκλίνουν. Τρεις γενιές Ελλήνων που αναζητούν τον έρωτα και τρεις γενιές ξένων που τον βρίσκουν στην Ελλάδα. Η ταινία βλέπεται ευχάριστα, άλλωστε οι διάλογοι αλλά και οι αναφορές είναι ιδιαίτερα οικείες, αλλά η αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων απλώς θίγονται με τρόπο επιδερμικό. Ενδιαφέρον και διεθνές καστ, στο οποίο συμμετέχει και ο πρόσφατα χαμένος, Μηνάς Χατζησάββας.

«Ο καλόσαυρος» (The good dinosaur) του Πίτερ Σον: Σε ένα κόσμο όπου οι δεινόσαυροι δεν έχουν αφανιστεί, ένας νεαρός Απατόσαυρος με το όνομα Άρλο γίνεται φίλος με τον Σπόρο, ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων. Μαζί θα διασχίσουν έναν αφιλόξενο και μυστηριώδη κόσμο. Ο Άρλο θα μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του, καθώς ανακαλύπτει όλα αυτά για τα οποία είναι ικανός.

 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet