Δεν ελπίζουν μόνο οι λαοί της Ισπανίας ότι με την ήττα του δικομματισμού στη Μαδρίτη και τη θεαματική ενίσχυση της Αριστεράς μπορεί ν' ανοίξει ένας ελπιδοφόρος δρόμος. Μαζί τους, στην Αθήνα, τη Λισαβόνα, το Δουβλίνο, τη Ρώμη εκατομμύρια Ευρωπαίοι ελπίζουν πως έτσι επιβεβαιώνεται ότι ο ευρωπαϊκός πολιτικός Νότος κινείται ήδη σε διαφορετική κατεύθυνση, προκαλώντας ανησυχία στον πολιτικό Βορρά.
Οι δυσκολίες να συγκροτηθεί μια ακόμη κυβέρνηση με δυνάμεις της Αριστεράς και στην Ισπανία είναι σημαντικές. Ωστόσο, τα σχέδια για φραγμούς ή πραξικοπήματα, όπως συνέβη με την Ελλάδα και την Πορτογαλία, δεν είναι εύκολο να επιχειρηθούν, τώρα που οι εστίες ανησυχίας πληθαίνουν. Κανείς δεν μπορεί να προφασίζεται ότι δεν άλλαξε τίποτα.
Το πραξικόπημα ως παραδειγματισμός ή απειλή, που σχεδιάστηκε στην ελληνική περίπτωση, δεν μπόρεσε να αποθαρρύνει ούτε τους Πορτογάλους, ούτε τους Ισπανούς. Δείγμα ότι έχει ήδη αρχίσει να σημειώνει απώλεια ισχύος ως μέθοδος. Η επιμονή του εκλογικού σώματος στην Ελλάδα να επιλέξει αριστερά και τον Σεπτέμβριο, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας με την Αριστερά στη Λισαβόνα και η τόλμη των Ισπανών να διαψεύσουν τις προβλέψεις διαμορφώνουν νέα περιθώρια για την Αριστερά στην Ευρώπη, και πιθανότατα και για την κυβέρνηση της Αθήνας.
Οι νεοφιλελεύθεροι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο δεν καταθέτουν τα όπλα, αλλά η χρήση τους δεν θα μπορεί να έχει την ίδια αποτελεσματικότητα.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet