Η συζήτηση στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης ήταν αποκαλυπτική για τις πολιτικές δυνάμεις και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Έδειξε ότι κάτι έχει αλλάξει. Έγινε συζήτηση, σε ορισμένες στιγμές ουσιαστικός διάλογος, υπήρξαν μικρές εκπλήξεις.
Εντούτοις, ήταν αποκαλυπτική για τη Νέα Δημοκρατία, που τριχοτομήθηκε, δείχνοντας ότι παραμένει ουσιαστικά ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα. Όσο και αν προσπάθησαν ορισμένα στελέχη της να εμφανιστεί η παράταξή τους κοινωνικά φιλελεύθερη, οι ομοφοβικές κορώνες, τα μόλις 19 «ναι» επί της αρχής, τα 29 «όχι», αλλά και οι ηχηρές απουσίες από τα έδρανα, δείχνουν ότι πολύ δύσκολα η ΝΔ θα απομακρυνθεί από το πάλαι ποτέ «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».      
Ήταν αποκαλυπτική για το ΚΚΕ, που κόντρα στην καθολικότητα του απελευθερωτικού μηνύματος των αριστερών ιδεών, έκανε την επιλογή να μείνει «πιστό» στον κοινωνικό συντηρητισμό του, που την Τετάρτη το βράδυ πήρε διαστάσεις, αλλά και στο δόγμα ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην μοναδική(;) αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας.
Ήταν αποκαλυπτική για τα όρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διχοτομήθηκαν. Ένα σημαντικό του μέρος, η πλειοψηφία, έμεινε προσκολλημένο στο παρελθόν του κόμματος, που δείχνει να είναι και η σημερινή αξιακή και ιδεολογική ταυτότητα του. Ένας Ζουράρης και δύο ακόμα βουλευτές (Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος), δύσκολα μπορούν αν σώσουν τη τιμή των ΑΝ.ΕΛΛ.
Και αν από τη μία πλευρά της όχθης η εικόνα ήταν μάλλον ζοφερή και συνόδευε τις ομοφοβικές πένθιμες καμπάνες στο Αίγιο, από την άλλη, ο πολιτικός και ιδεολογικός λόγος, κυρίως των βουλευτών και βουλευτριών της αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, αλλά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι και του Ποταμιού, άνοιξε για τα καλά μια συζήτηση, που μόλις τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Γιατί το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι ένα πρώτο βήμα, σημαντικό μεν, αλλά πρώτο και θα χρειαστεί να ακολουθήσει άμεσα ο πολιτικός γάμος και η παιδοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
Η περασμένη Τετάρτη ήταν μια ιστορική ημέρα για τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και την ισονομία στη χώρα μας. Ήταν δικαίωση για τους αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και όλων όσοι χρόνια τώρα πάλεψαν με συνέπεια να αποκτήσουν ορατότητα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.  

Π. Εγγ.

 
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet