Η εσωκομματική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής ήταν μια από τις πιο δημοκρατικές και μαζικές διαδικασίες που έζησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα τελευταία χρόνια. Όσοι και όσες είμαστε ενεργά μέλη αυτού του κόμματος εδώ και χρόνια, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το τελευταίο διάστημα από μαζικότητα καλά πηγαίναμε, από δημοκρατικές διαδικασίες όχι και τόσο…

Ήταν επίσης μια διαδικασία που έστειλε πολλαπλά μηνύματα, τόσο εντός, όσο και εκτός του κόμματος. Προς την κοινωνία και τα υπόλοιπα κόμματα το μήνυμα ήταν πως είμαστε ακόμη εδώ! Προς τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα ήταν ότι ο κόσμος συνεχίζει να εμπιστεύεται τη ριζοσπαστική Aριστερά, αλλά χρειαζόμαστε φρεσκάδα, «νέο αίμα», όραμα, αλλαγές σε πρόσωπα και όχι μόνο. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι δύο πιο νέοι ηλικιακά σύντροφοι βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Το παράδοξο της κάλυψης της πρώτης θέσης από έναν άνθρωπο που εμφανίστηκε στον χώρο μας τους τελευταίους μήνες, σαφώς και δεν περνά απαρατήρητο και πρέπει να αναλυθεί σοβαρά, όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα αυτής της Κυριακής. Η ορμή του και η τόλμη του ενέπνευσαν πολλούς ανθρώπους να έρθουν να ψηφίσουν και αναζωογόνησαν τη διαδικασία. Ως εδώ όλα καλά. Αρκούν όμως η ορμή, η τόλμη, η ωραία παρουσία και οι όμορφες εικόνες στα social media για να γίνεις πρόεδρος του μεγαλύτερου αριστερού κόμματος της χώρας και της Ευρώπης;

Από εμένα η απάντηση είναι όχι. Τα τελευταία 11 χρόνια της ζωής μου έτυχε να υπηρετώ την πολιτική και την Aριστερά σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Αυτό με έκανε να κατανοήσω πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη προς την κοινωνία, τους συμπολίτες μου, τους συντρόφους μου και τις συντρόφισσες μου, την ιστορία της Αριστεράς. Η Αριστερά, λοιπόν, η σύγχρονη ριζοσπαστική Αριστερά, πρέπει να έχει μοντέρνο πρόσωπο, αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη δεν έχει περιεχόμενο.

Αντίθετα, η Έφη Αχτσιόγλου έχει όλα αυτά που μπορούν να την κάνουν την επόμενη πρωθυπουργό της χώρας. Τα τελευταία 8 χρόνια δούλεψε ακούραστα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, από όποια θέση και εάν βρέθηκε, εκπροσωπώντας τον κόσμο της εργασίας. Με θεαματικά αποτελέσματα. Σε αυτήν την πορεία, δεν απεμπόλησε ποτέ ούτε την αριστερή, ούτε τη γυναικεία της φύση, τις υπερασπίστηκε και τις ανέδειξε σε κάθε ευκαιρία, απέναντι σε όσους και όσες την αμφισβήτησαν και απέναντι σε όσες και όσους την πολέμησαν με σεξιστικούς –και όχι μόνο– όρους. Η Έφη είναι η σύγχρονη, η μοντέρνα γυναίκα πολιτικός, που μπορεί να εμπνεύσει και εμπνέει πολλές νέες γυναίκες και κορίτσια να ασχοληθούν με την πολιτική. Την πολιτική που έχει ουσία και περιεχόμενο, που έχει δύσκολες, αλλά σοβαρές διαδικασίες, την πολιτική που εμπνέει και δημιουργεί, που προτάσσει το ήθος και αντιστρατεύεται τη λαμογιά και τη ρεμούλα που τόσο έχει συνηθίσει η ελληνική κοινωνία. Μας έχει κάνει περήφανες και θα συνεχίσει να μας κάνει! Με την Έφη, λοιπόν.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet