Την Κυριακή ολοκληρώνεται μια κορυφαία διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μία διαδικασία δημοκρατική, συμμετοχική και κρίσιμη για την επόμενη μέρα, όχι μόνο της Αριστεράς, όχι μόνο του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου, αλλά συνολικά της κοινωνίας.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, έδωσα αυτόν τον αγώνα με απόλυτο σεβασμό στους συνυποψηφίους μου, με αίσθημα συντροφικότητας και την πεποίθηση ότι ο στόχος μας είναι κοινός, ένας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ισχυρός, σύγχρονος και πρωταγωνιστής. Ικανός να εκφράσει τις ανάγκες της κοινωνίας και να ασκήσει δυναμική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Έτοιμος να δώσει προοπτική στους πολίτες και να αναλάβει ξανά το συντομότερο δυνατό τη διακυβέρνηση του τόπου, για να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολλών. Να δικαιώσει τις προσδοκίες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρηματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των νέων, των συνταξιούχων.

Δυστυχώς, σε αυτή τη διαδρομή δεν έλειψε η λάσπη, οι άθλιες συκοφαντίες και τα ψέματα σε βάρος μου. Απάντησα σε αυτές τις χυδαίες επιθέσεις, και στα μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα που τις εξαπέλυσαν και τις καθοδήγησαν, έχοντας πάντα στον νου μου ότι δεν πρέπει να αφήσω τη λάσπη να σκεπάσει την πολιτική. Ότι δεν πρέπει να επιτρέψω στην τοξικότητα και τις αθλιότητες να πλήξουν μία τόσο σημαντική και κρίσιμη διαδικασία. Ότι πρέπει να διαφυλάξω την ενότητα του χώρου μας, τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.

Παρουσίασα με σαφήνεια το πολιτικό μου σχέδιο και την οργανωτική μου πρόταση για έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έτσι όπως πιστεύω ότι πρέπει να λειτουργεί για να καταφέρει να κερδίσει ξανά την κοινωνική πλειοψηφία με τις θέσεις, τις προτάσεις και την παρουσία του. Παρουσία εντός και εκτός Βουλής. Στις καθημερινές μάχες μέσα στην κοινωνία, στα συνδικάτα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, στους συλλόγους και στους επιστημονικούς φορείς.

Η πρότασή μου έχει ως κεντρικό όρο την ενδυνάμωση της δράσης μας. Την από τα κάτω παρέμβαση και παρουσία μας παντού, εκεί όπου παράγεται πολιτική.

Απέναντι σε μία κυβέρνηση που θεωρεί πολυτέλεια τα αντιπλημμυρικά έργα, τους πυροσβέστες ή τις ΜΕΘ και αναχρονισμό το δημόσιο πανεπιστήμιο. Απέναντι στη λογική που προωθεί σαν κανονικότητα την επιβίωση με κουπόνια ή την εργασία 13 ωρών. Απέναντι στην πολιτική της συμφιλίωσης με το τέρας, της απανθρωπιάς που διαχωρίζει τις ζωές σε αξιοβίωτες και μη, που κάνει τα στραβά μάτια στους πνιγμένους του Αιγαίου ή στους καμένους του Έβρου, που καλύπτει –αν δεν προωθεί– το μίσος, τη βία, την αυτοδικία, τον ρατσισμό.

Απέναντι στην κοινωνία των μειωμένων προσδοκιών που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εδραιώσει, είναι ανάγκη να αντιπαραθέσουμε την κοινωνία που ονειρεύεται, σχεδιάζει και δημιουργεί, την κοινωνία της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ασφάλειας για όλες και όλους. Την κοινωνία που πιστεύει ότι αξίζει, δικαιούται και μπορεί να ζήσει καλύτερα.

Ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ θα ηττηθούν από μια νέα, ευρεία κοινωνική συμμαχία. Των νέων ανθρώπων που δεν βολεύονται στη μιζέρια και την ανασφάλεια, του κόσμου της εργασίας που θέλει να νιώσει όχι απλά ασφαλής, αλλά και υπερήφανος, των επιστημόνων και των πνευματικών ανθρώπων της χώρας που δεν θέλουν να είναι αρεστοί στην εξουσία, αλλά να επιτελούν τον ρόλο τους, των αγροτών που πονάνε τη γη και τόσων ακόμα.

Αυτή την κοινωνική συμμαχία μπορεί να συγκροτήσει και να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της νέας εποχής. Με σύγχρονες, ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες πολιτικές και προγραμματικές θέσεις, με ένα συνεκτικό και συνεπές πλαίσιο προτάσεων, με μεγαλύτερη ικανότητα όχι μόνο να αφουγκράζεται την κοινωνία και τις αγωνίες της, αλλά και να μετατοπίζει το κοινωνικό και πολιτικό πεδίο, να πείθει, να κινητοποιεί και να εμπνέει.

Αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλω να φτιάξουμε συλλογικά. Αυτόν τον στόχο θέλω να υπηρετήσω από τη θέση της προέδρου, όπως υπηρέτησα κάθε συλλογικό στόχο που μου ανατέθηκε είτε ήμουν απλό μέλος του κόμματος, είτε βρισκόμουν σε θέσεις ευθύνης.

Η πορεία μας δεν ξεκινάει σήμερα. Έχουμε πίσω μας και μαζί μας την πλούσια παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που απέδειξαν ότι η Αριστερά μπορεί να συσπειρώσει και να εκφράσει την κοινωνική πλειοψηφία. Να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και μέσα από σκληρές μάχες να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολλών και να βελτιώσει τη θέση τους, όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις είχαν οδηγήσει τη χώρα και την κοινωνία στη χρεοκοπία.

Δεν ξεκινάμε σήμερα, όμως σήμερα πρέπει να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, να ανασυνταχθούμε και να δώσουμε και πάλι ελπίδα και νέα προοπτική στη χώρα και τους πολίτες.

Εδώ, τώρα, εμείς θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα.

Καλώ όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ να προσέλθουν στις κάλπες της Κυριακής. Τους ζητώ να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου και να εμπιστευθούν το σχέδιό μου για την επόμενη μέρα. Για το αύριο που πρέπει να είναι καλύτερο και αισιόδοξο για την ελληνική κοινωνία.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet