Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, ημέρα απεργίας, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ και το Σωματείο Εργαζομένων κάλεσε σε απεργιακή περιφρούρηση του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ, στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και παρουσία στο εργοστάσιο. Οι απειλές για το αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα γίνονται πράξη, καθώς εκπρόσωποι του fund που αγόρασε σε πλειστηριασμό το εργοστάσιο, ανακοίνωσαν ότι ο χώρος θα περιφραχθεί  με σκοπό να ξεκινήσουν εργασίες.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ δηλώνει ότι δε θα δεχτεί κανένα τελεσίγραφο και ότι θα υπερασπιστεί τις δομές του κοινωνικού κινήματος που προάγουν την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείριση. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Δέκα χρόνια τώρα, οι εργαζόμενες/οι της ΒΙΟΜΕ είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν το εργοστάσιο και τις ζωές τους, ούτε στις σειρήνες των υποσχέσεων των εκάστοτε κυβερνώντων ούτε στους πραιτοριανούς των fund που έρχονται να μας αγοράσουν με τον πλούτο που μας έκλεψαν, πετώντας στο δρόμο εργαζόμενους, οικογένειες και ολόκληρες ζωές, με τη βοήθεια της κρατικής καταστολής που επιτίθεται βάναυσα σε κάθε ελεύθερο, κοινωνικό ανακτημένο χώρο, προς όφελος του real estate και των επιχειρηματιών. Εμείς, οι αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι που βλέπουμε στο συλλογικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, ένα παράδειγμα ενός άλλου τρόπου διαβίωσης, μία σύγκλιση οραμάτων, ιδεών και πράξεων, δηλώνουμε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το εργοστάσιο και το πρόταγμα της εργατικής αυτοδιαχείρισης μέχρι τέλους και καλούμε όλο το αλληλέγγυο κίνημα να δώσουμε μαζί και αυτόν τον αγώνα!»

Την ίδια μέρα που έγινε απόπειρα των εργολάβων να ανοίξουν τρύπες για πασσάλους και ανακοινώθηκε ότι την επομένη θα περιφραχτεί το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ ώστε να αρχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης, το Facebook κατέβασε για λίγες ώρες τη σελίδα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ΒΙΟΜΕ για υποτιθέμενες παραβάσεις των κανόνων του. Πρόκειται προφανώς για συντονισμένη επίθεση και απόπειρα επικοινωνιακού blackout ως τμήμα ενός γενικότερου σχεδίου καταστολής. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το κίνημα αλληλεγγύης παραμένει σε ετοιμότητα για να περιφρουρήσει με όλους τους τρόπους το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.

 

Πάνος Δημητρούδης Ο Πάνος Δημητρούδης είναι Μέλος της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Κίνησης (ΑΡΚ),
Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Περισσότερα Άρθρα
Tags:
Πρόσφατα άρθρα ( Εργασία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet