Δικαιώματα στους αυτόχθονες

 

www.facebook.com/yes23au

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή σε πολλές πόλεις της Αυστραλίας, για να υποστηρίξουν το «ναι» στο δημοψήφισμα που θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου σχετικά με την συμπερίληψη στο Σύνταγμα μιας επιτροπής Αβοριγίνων, η οποία θα συμβουλεύει το κοινοβούλιο σε θέματα που αφορούν τις κοινότητές τους. Να σημειωθεί, ότι παρόλο που οι Αβορίγινες αποτελούν περίπου το 3,2% του πληθυσμού της Αυστραλίας, στο αυστραλιανό Σύνταγμα δεν υπάρχει καμία αναφορά για αυτούς.

 

 

Ενάντια στο αεροδρόμιο                                                                     

 

ppnea.org

 

Συνεχίζεται στην Αλβανία η εκστρατεία δεκάδων περιβαλλοντικών οργανώσεων ενάντια στο νέο αεροδρόμιο της Αυλώνας, γιατί η κατασκευή του απειλεί σημαντικούς υγροτόπους που φιλοξενούν περισσότερα από 200 είδη πτηνών εκ των οποίων τα 33 απειλούνται με εξαφάνιση. Ακτιβιστές αναφέρουν, ότι η κυβέρνηση Ράμα στο όνομα της ανάπτυξης παραβιάζει την Σύμβαση της Βέρνης για την προστασία των απειλούμενων αποδημητικών ειδών και τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντός τους.

 

Σώστε τον πλανήτη

 

www.endfossilfuels.us

 

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ που ξεκίνησε την Τρίτη, ζητώντας τον τερματισμό των ορυκτών καυσίμων. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «κλιματικής εβδομάδας», η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 400 δράσεις, και οργανώθηκε από περίπου 700 οργανώσεις, που κάλεσαν τον Μπάιντεν και τους ισχυρούς της γης να δράσουν άμεσα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της καταστροφής του πλανήτη.

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet