«Η Εποχή», εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, έθεσε ορισμένα κοινά ερωτήματα σε υποψήφιους/ες δημάρχους, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να παρουσιάσουν το πνεύμα που διαπνέει τους συνδυασμούς τους, καθώς και βασικά σημεία του προγράμματός τους.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν σε όλες και όλους είναι:

1. Είσαι για πρώτη φορά υποψήφιος/α. Τι θα ήθελες να υπηρετήσεις, ποιες οι
φιλοδοξίες σου;

2. Είναι γνωστή η ασφυκτική σχέση Δήμου, κυβέρνησης, Περιφέρειας. Ποια τα
περιθώρια για να ασκήσεις την πολιτική σου;

3. Ποια τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σου;

4. Ποιες οι βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού σας;

5. Το ψηφοδέλτιό σας έχει κοινωνικές εκπροσωπήσεις από την περιοχή σας
ικανές να στηρίξουν την παρέμβασή του;

 

 

Αγγέλικα Σαπουνά:
Έλεγχος και πίεση από τα κινήματα πολιτών

Η Αγγέλικα Σαπουνά είναι υποψήφια δήμαρχος Γαλατσίου με τον συνδυασμό «Γαλάτσι Από Κοινού»

 

1. Η παράταξη μας, «Γαλάτσι Από Κοινού» εξέλεξε δυο συμβούλους το 2019, μετά από μια τριετία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία εκπροσώπηση στον Δήμο. Τότε μας κοιτάζανε περίεργα και συγκαταβατικά, τώρα έρχονται στο περίπτερο της δημοτικής παράταξης και μας ζητάνε ψηφοδέλτια, ενημέρωση και βοήθεια. Η φιλοδοξία μας, που δεν είναι προσωπική αλλά πολιτική και συλλογική, είναι να εκπροσωπήσουμε όλους εκείνους που ασφυκτιούν μέσα στο «σαμαροβενιζελικής» αντίληψης και ακραία πελατειακής υφής καθεστώς Μαρκόπουλου, το οποίο απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία απ’ όλο το πολιτικό φάσμα της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ.

 

2. Οι μεταρρυθμίσεις Βορίδη και όλο το πλέγμα των νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσκοπούν στον μετασχηματισμό της αυτοδιοίκησης από συμμετοχική έκφραση των τοπικών κοινωνιών σε φέουδο της εκάστοτε σχετικής πλειοψηφίας, ιδανικά μέσα από την σύμπλευση κυβέρνησης, δημοτικής αρχής και επιχειρηματικών συμφερόντων. Στο Γαλάτσι αυτό εκφράζεται, φανερά πλέον, μέσα από τη στενή συνεργασία του δημάρχου –και προέδρου της ΠΕΔΑ– Γ. Μαρκόπουλου με στελέχη όπως οι Χατζηδάκης, Γεωργιάδης, Κεραμέως, αλλά και με φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες, όπως π.χ. ο γνωστός Κοκλώνης. Στο πλαίσιο αυτό, αφενός η αποκάλυψη, η δημοσιοποίηση και ο έλεγχος των μεθοδεύσεων, αφετέρου η διαρκής πίεση προς δημοτική αρχή – κυβέρνηση από τους φορείς και τα κινήματα των ενεργών πολιτών, που πρέπει να αναζωογονηθούν και να ενισχυθούν με κάθε τρόπο, είναι κυριολεκτικά όροι επιβίωσης όχι για μας αλλά για τους κατοίκους της πόλης.  

 

3. Το Γαλάτσι είναι μια πόλη με άναρχη υπερδόμηση και ελάχιστους ελεύθερους χώρους εντός του αστικού ιστού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σταυροδρόμι μητροπολιτικών οδικών αξόνων κομβικής σημασίας για όλη την Αττική. Τοπική και υπερτοπική δημόσια συγκοινωνία ανεπαρκέστατη και τα έργα του Μετρό επιδεινώνουν την κατάσταση, καθώς δεν έχει ληφθεί ούτε από το κράτος ούτε από τον Δήμο καμία πρόνοια αποσυμφόρησης. Η εκμετάλλευση μεγάλου μέρους εμβληματικών δημόσιων χώρων, όπως το Παλαί και το Άλσος Βεϊκου από ιδιώτες, έχει συρρικνώσει τις δυνατότητες χρήσης από τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ επιχειρείται ήδη και ο μαζικός αποχαρακτηρισμός των δασικών εκτάσεων των γαλατσιώτικων Τουρκοβουνίων. Η ανησυχητική εικόνα συμπληρώνεται με την αύξηση της φτώχειας: περίπου 3.000 από τους 60.000 συμπολίτες μας εξαρτώνται από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ενώ οι κοινωνικές δαπάνες Δήμου και Περιφέρειας διαρκώς περικόπτονται.

 

4. Κοινωνική πολιτική με ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών και αύξηση των δημόσιων παροχών για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες κατηγορίες.

Προστασία και αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων στον αστικό και περιαστικό ιστό, στη λογική: Περισσότερο πράσινο - λιγότερο τσιμέντο. Άμεση δραστηριοποίηση, τόσο θεσμική όσο και κινηματική, για την υπεράσπιση του δημόσιου δασικού χαρακτήρα των Τουρκοβουνίων. Δημόσια έργα για τις ανάγκες της πόλης και όχι τα πελατειακά συμφέροντα. Είμαστε τελείως αντίθετοι στη λογική των έργων βιτρίνας, στις συνεργασίες με πρόσωπα / επιχειρήσεις αμφισβητούμενης φερεγγυότητας, στη διασπάθιση και διακινδύνευση του δημόσιου χρήματος, είτε κρατικού είτε δημοτικού, λόγω έκθεσης σε επενδύσεις υπέρογκου κόστους και αμφίβολης έκβασης. Ενίσχυση της εγχώριας πολιτιστικής παραγωγής αντί για την ολοκληρωτική παράδοση στις ιδιωτικές εταιρείες και την εμπορευματοποίηση τύπου Mall. Εκδημοκρατισμός των λειτουργιών του δημοτικού συμβουλίου, διαφάνεια και δημοσιότητα σε όλες τις διαδικασίες και σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται από δημοτικούς φορείς. Ισότιμη ενεργή συμμετοχή και των δυο φύλων στα κοινά.

 

5. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη για το ψηφοδέλτιό μας: Ισότιμη εκπροσώπηση και των δυο φύλων ακριβώς 50-50 με γυναίκα επικεφαλής, ενεργοί πολίτες απ’ όλους τους φορείς και τα κινήματα πόλης (πολιτισμός, αθλητισμός, περιβαλλοντικά, φεμινιστικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό), εκπροσώπηση όλων των κοινωνικών ομάδων και επαγγελμάτων (από ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, φοιτητές και συνταξιούχους έως ΑΜΕΑ και ανέργους) με εξαιρετική διάθεση κοινωνικής προσφοράς, ό,τι καλύτερο!

 

 

Θέμης Παυλόπουλος:
Μήνυμα συμμετοχής και πολιτικής δραστηριοποίησης

Ο Θέμης Παυλόπουλος είναι υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης με τον συνδυασμό «Στροφή Νέας Σμύρνης»

 

1. Εκπροσωπώντας μια ιστορική κίνηση πολιτών, τη «Στροφή Νέας Σμύρνης», της οποίας η λειτουργία βασίζεται σε συλλογικές διαδικασίες, οι προκλήσεις είναι πολλές: Επιδιώκουμε μια τοπική κοινωνία ανοιχτή και συμπεριληπτική, αλληλέγγυα, με περισσότερο δημόσιο χώρο, καλύτερες και επαρκείς σχολικές υποδομές, περισσότερο καθαρή με διεύρυνση των χώρων πρασίνου και μείωση του τσιμέντου. Μια πόλη που όλοι θα έχουν φωνή ενώ την ίδια στιγμή οι δημότες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα από τις ασκούμενες πολιτικές.

 

2. Είναι αλήθεια πως η αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού εξαρτάται σημαντικά από άλλους βαθμούς διοίκησης, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των Δήμων. Κυρίως η υποστελέχωση των υπηρεσιών και η υποχρηματοδότηση αποτελούν διαχρονικά τα πιο ακανθώδη ζητήματα στην άσκηση πολιτικής. Παρόλα αυτά, υπάρχουν σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία (π.χ. ΕΣΠΑ, Φιλόδημος, Πράσινο Ταμείο κ.ά.), που με τον κατάλληλο σχεδιασμό μπορεί να οδηγήσουν στην υλοποίηση των ευκταίων πολιτικών.

 

3. Η σχολική στέγη αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο μεγάλο αγκάθι για τη Νέα Σμύρνη. Ένα μεγάλο ποσοστό των νηπιαγωγείων στεγάζεται σε προκάτ, ενώ και οι υπόλοιπες σχολικές υποδομές χρήζουν άμεσης συντήρησης, αντισεισμικού ελέγχου και ελέγχου πυρασφάλειας. Επίσης, η υπερβολική δόμηση σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση των ελεύθερων χώρων και του πρασίνου δημιουργούν ένα ασφυκτικό αστικό τοπίο μη βιώσιμο για τους κατοίκους. Τέλος, η εγκατάλειψη των γειτονιών -ιδίως στην περιφέρεια της πόλης- μαζί με την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ζητήματα που ταλαιπωρούν την πόλη διαχρονικά.

 

4. Βασική μας προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων με ειδική μέριμνα για τη μεταφορά των νηπιαγωγείων από τα ΠΡΟΚΑΤ σε σταθερές κατασκευές. Επιπλέον, στοχεύουμε στην υλοποίηση ενός σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πόλης, με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρομήσεις, πράσινες διαδρομές και δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Την ίδια στιγμή, επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε κάθε ελεύθερο χώρο, αποφορτίζοντας την πόλη από το τσιμέντο μέσα και από τη μείωση του συντελεστή δόμησης, και να υλοποιήσουμε ένα τοπικό πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων με διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης και πράσινα σημεία. Επίσης, αντιμετωπίζουμε την περιφερειακή εγκατάλειψη κάνοντας σημειακές παρεμβάσεις με κορυφαία την καθολική ανάπλαση του οδικού άξονα Αγίας Σοφίας-Αρτάκης στην Άνω Νέα Σμύρνη. Τέλος, στόχος μας είναι να μετατρέψουμε όλες τις δημόσιες δομές σε πλήρως προσβάσιμες για τους ανάπηρους, τους ηλικιωμένους και τους γονείς με μικρά παιδιά στο καρότσι, και να διασφαλίσουμε δωρεάν στάθμευση πέριξ της πλατείας.

 

5. Είμαστε περήφανοι για το ψηφοδέλτιό μας καθώς είναι βαθιά συμπεριληπτικό. Έχει αναφορές τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε πληθώρα κοινωνικών χώρων και επαγγελματικών τάξεων. Αποτελείται από άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών με όραμα για την πόλη και ευδιάκριτο αποτύπωμα στον χώρο δραστηριοποίησής τους. Μέσα από τη σύνθεσή του επιδιώκουμε να φθάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους εμπλέκοντάς τους την ίδια στιγμή στον σχεδιασμό της πολιτικής μας πρότασης. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα συμμετοχής και πολιτικής δραστηριοποίησης ικανής να αλλάξει την τωρινή εικόνα της Νέας Σμύρνης.

 

 

Αλέξανδρος Σαμόλης:
Καλούμε τους πολίτες να αλλάξουμε τις πόλεις μας

Ο Αλέξανδρος Σαμόλης είναι υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού με τον συνδυασμό «Όλοι μια πόλη»

 

1. Θέλουμε να φέρουμε την αλλαγή, να ταράξουμε τα στάσιμα νερά, να κάνουμε μια νέα αρχή. Η σημερινή δημοτική αρχή λειτουργεί συγκεντρωτικά, χωρίς διάλογο με τους πολίτες. Είναι ένα σύστημα κλειστό που δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την αυτοδιοίκηση. Η σημερινή δημοτική αρχή οδήγησε τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό στο χθες. Οι πολιτικές της δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Καλούμε τους πολίτες, να διεκδικήσουμε μαζί πόρους και προγράμματα για να αλλάξουμε τις πόλεις μας. Δεσμευόμαστε για αξιοκρατία, πλουραλισμό, συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις, διαφάνεια και λογοδοσία.


2. Τα προβλήματα με την επικάλυψη αρμοδιοτήτων και την ασφυκτική σχέση Δήμων με τις κυβερνήσεις, είναι γνωστά. Για να γίνουν όμως οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης, πρέπει να το επιτρέπουν και οι αιρετοί. Εμείς υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλεια του θεσμού και με την εκάστοτε κυβέρνηση θέλουμε σχέσεις συνεργασίας και όχι υποτέλειας. Οι Δήμοι πλέον έχουν μεγάλες δυνατότητες, ας τις αξιοποιήσουμε για το καλό των πολιτών και των πόλεων μας.

 

3. Το εμπορικό κέντρο των Αγίων Αναργύρων έχει ερημώσει, οι γειτονιές έχουν απαξιωθεί. Ο Δήμος μας δεν αποτελεί πλέον κέντρο για την ευρύτερη περιοχή, άλλα πέρασμα, υπάρχουν πολλά προβλήματα με τις συγκοινωνίες, με τους ελεύθερους χώρους, το πράσινο. Θέλουμε να δώσουμε ξανά ζωή στο εμπορικό κέντρο, θέλουμε να δώσουμε ζωή και στις γειτονιές. Δεν μας αρκούν τα έργα βιτρίνας, η ωραιοποίηση των κεντρικών σημείων της πόλης. Δεν φτιάχνουμε μόνο έργα που φαίνονται, όπως κεντρικά πεζοδρόμια, αλλά και έργα υποδομών όπως τα όμβρια.

Το Καματερό δεν μπορεί να είναι σε δεύτερη μοίρα. Έχει ανάγκες, πρέπει να είμαστε δίπλα του. Στερείται αθλητικών εγκαταστάσεων, δεν υπάρχει εμπορικό κέντρο. Υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές που δεν έχουν μπει στην πράξη εφαρμογής και οι δημότες δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

 

4. Όλα όσα σας είπα προηγουμένως αποτελούν προτεραιότητες. Αλλά όχι μόνο. Θέλουμε οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό να γίνουν οι πρωταγωνιστές της Δυτικής Αθήνας και γιατί όχι και της Αττικής. Με πιλοτικά προγράμματα για την κοινωνική πολιτική, για τη νέα γενιά, για την απασχόληση, για την ανάπτυξη.

Κάποτε οι Δήμοι ήταν υπεύθυνοι μόνο για τα σκουπίδια και τα νεκροταφεία. Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στο χθες. Δεν θα το επιτρέψουμε ούτε για τους παρόντες, ούτε για τους απόντες, όλα αυτά τα στελέχη της αυτοδιοίκησης των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού που έδωσαν τόσες μάχες για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια.


5. Το ψηφοδέλτιο της παράταξης μας είναι γεμάτο από άφθαρτους και καταξιωμένους ανθρώπους, που ζουν στην πόλη, γνωρίζουν τις γειτονιές και έχουν μεγάλη διάθεση να προσφέρουν, να το παλέψουν για να αλλάξουμε τις νοοτροπίες που μας πάνε πίσω, να αλλάξουμε την πόλη μας. Είμαστε ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό. Είμαστε κατά της κομματικοποίησης στην αυτοδιοίκηση. Είμαστε μια παράταξη που θα ενώσει τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, είμαστε μια παράταξη που θα ενώσει ξανά τους πολίτες.

 

 

Χρήστος Κανλής:
Διεκδικούμε μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς

Ο Χρήστος Κανλής είναι υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τον συνδυασμό «Ενότητα για την Νέα Ιωνία»

 

1. Η Νέα Ιωνία είναι ο τόπος του Μπλόκου της Καλογρέζας όπου οι Ιωνιώτες αγωνιστές έδωσαν με το αίμα τους το στίγμα της αντίστασης απέναντι στο φασισμό και ναζισμό.

Η πόλη που δίκαια ονομάστηκε το Μάντσεστερ της Ελλάδας και που χάραξε σημαντικό αποτύπωμα στους αγώνες της αριστεράς και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Σήμερα η Νέα Ιωνία έχει γιγαντωθεί και είναι μια πόλη με σύγχρονες ανάγκες και πολλά προβλήματα τόσο στην καθημερινότητα των κατοίκων όσο και στα μεγάλα έργα υποδομής, στις προοπτικές ανάπτυξης αλλά και στην κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική βιωσιμότητα.

Στόχος μου είναι να ξαναγίνουν προτεραιότητες στη διοίκηση του Δήμου οι ανάγκες των πολλών και να ξεφύγουμε από τη λογική των έργων «βιτρίνας». Προτεραιότητα μας είναι η ανακύκλωση με επιστημονικό τρόπο, ο πολιτισμός, η στήριξη των τοπικών καταστημάτων και των οικονομικά πληγέντων. Στόχος μας να ξεκινήσουν (για δεύτερη φορά) και να ολοκληρωθούν τα τρία μεγάλα έργα της πόλης που διαλύθηκαν μετά από ευθυγράμμιση των κ. Πατούλη και κ. Θωμαΐδου: Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης στο Ο.Τ. 150, πεζογέφυρα Αλεκ. Παναγούλη, αντιπλημμυρικά Περισσού

 

2. Ο ρόλος της Περιφέρειας είναι να κατανέμει κονδύλια προς τους Δήμους ώστε να υλοποιούνται σύγχρονες δράσεις είτε σε επίπεδο τεχνικών έργων είτε σε επίπεδο πολιτισμού είτε σε επίπεδο τεχνολογίας και ανακύκλωσης.Η Νέα Ιωνία την αυτοδιοικητική περίοδο 2014-2019 εξασφάλισε από την Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότηση και αδειοδότηση και ξεκίνησαν τα τρία μεγάλα έργα που ανέφερα παραπάνω. Σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό επίτευγμα. Παρόλαυτα τα έργα διαλύθηκαν και τα ποσά δεν έφτασαν ποτέ στους κατοίκους της Νέας Ιωνίας.

Επίσης την τωρινή περίοδο, 2019-2023, η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει χρηματοδοτήσει κανένα νέο πρόγραμμα στην πόλη. Αυτό σημαίνει πως η Περιφέρεια χρωστάει στη Νέα Ιωνία και στους κατοίκους της. Σε συνομιλία με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Ιωακειμίδη, δεσμεύτηκε πως η έλλειψη χρηματοδότησης που με υπόγειο πολιτικό τρόπο επιβλήθηκε στη Νέα Ιωνία, θα αποκατασταθεί. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του Δημάρχου είναι να σηκώνει τα μανίκια και μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς να διεκδικεί. Ο ρόλος του Δημάρχου δεν περιορίζεται πίσω από ένα γραφείο.

 

3. Η Νέα Ιωνία είναι από τους μεγαλύτερους Δήμους της Βόρειας Αθήνας. Βασικά θέματα είναι η έλλειψη ελεύθερων χώρων και χώρων αθλητισμού σε συνοικίες όπως η Καλογρέζα, η Νεάπολη, το κέντρο της πόλης αλλά και η δυσκολία στη στάθμευση που επηρεάζει την εμπορική κίνηση στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο.

Ακολουθούν η έλλειψη σοβαρής ανακύκλωσης σε μiα σύγχρονη πόλη και θέματα προσβασιμότητας που δημιουργούνται από παλαιά και ταλαιπωρημένα πεζοδρόμια.

Συνδυάζοντας τα παραπάνω με τις παιδικές χαρές που η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να πιστοποιήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δημιουργείται μiα εικόνα πόλης με ελλείψεις στην καθημερινότητα της.

Μας απασχολεί ιδιαίτερα η κατεύθυνση που έχει πάρει ο πολιτισμός στη Νέα Ιωνία καθώς διαλύθηκαν τρεις εθελοντικές κινηματογραφικές ομάδες που λειτουργούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου ενώ το Δημοτικό Θέατρο με ιστορία πάνω από 40 χρόνια έχει να ανεβάσει παράσταση πάνω από δύο σεζόν και ωθείται στη διάλυση.

Είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω την απουσία του δήμου στη στήριξη των καταστηματαρχών και των δημοτών που έχουν χτυπηθεί βάναυσα από την οικονομική κρίση. Η αυτοδιοίκηση στην πόλη μας και γενικότερα πρέπει να σταθεί ανάχωμα στα προβλήματα των επαγγελματιών και των κατοίκων.

 

4. Προτεραιότητες της Ενότητας για τη Νέα Ιωνία σε αυτή την περίοδο είναι:

Κοινωνική και επαγγελματική βιωσιμότητα του Δήμου. Ενίσχυση και επαναλειτουργία ισχυρών κοινωνικών δομών για τη στήριξη των δημοτών καθώς επίσης δράσεις και προγράμματα για τη στήριξη των επαγγελματιών.

Ποιότητα περιβάλλοντος, καθημερινότητα, ανακύκλωση, παιδικές χαρές, υπαίθριοι κοινόχρηστοι χώροι, πεζοδρόμια, πλακοστρώσεις. Είναι περιβαλλοντική και κοινωνική απαίτηση η ανακύκλωση σε πολλά ρεύματα να γίνει καθημερινότητα σε όλες τις γειτονιές της Νέας Ιωνίας.

Επανεκκίνηση των μεγάλων έργων που είχαν σχεδιαστεί, αδειοδοτηθεί και με εγκρίσεις από την Περιφέρεια και υπόλοιπους φορείς. Τα σχεδιάσαμε και τα υλοποιήσαμε. Θα δώσουμε μάχη για την επανεκκίνηση και ολοκλήρωση τους! Απαλλοτρίωση και χρήση προς όφελος των δημοτών εμβληματικών χώρων όπως η πρώην ΑΛΤΕΚ στην Αλσούπολη και η ΑΝΑΤΟΛΙΑ στην Καλογρέζα!

Πολιτισμός, αθλητισμός, δράσεις για τη νεολαία, με πρώτο μέλημά μα την απομάκρυνση των υπηρεσιών καθαριότητας από το Δημοτικό Στάδιο και στη θέση τους κατασκευή κολυμβητηρίου και γηπέδου μπάσκετ.

Θα επαναφέρουμε όλες τις εθελοντικές ομάδες έκφρασης πολιτισμού και θα τις ενθαρρύνουμε. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σύγχρονα ρεύματα καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και με σεβασμό στην παράδοση.

 

5. Το ψηφοδέλτιο της Ενότητας αποτελείται από παλαιούς και έμπειρους αυτοδιοικητικούς αλλά και από πολλά νέα πρόσωπα με θέληση και ικανότητες να προσφέρουν στην ποιότητα της καθημερινότητας μας, στον πολιτισμό και στην ουσία της αυτοδιοίκησης που είναι η ανιδιοτελής προσφορά αλλά και η οργάνωση των σοβαρών έργων υποδομής που θωρακίζουν το μέλλον μας. Το ψηφοδέλτιο το πλαισιώνουν άνθρωποι της επιστήμης, των τεχνών αλλά το κύριο είναι ότι ο προοδευτικός χαρακτήρας και η επαφή με τη γειτονιά. Αυτό μας χαρακτηρίζει και μας ενώνει.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet