Στους δρόμους της Λισαβόνας

 

www.casaparaviver.pt

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα στη Λισσαβόνα, στην εθνική κινητοποίηση που γίνεται για το δικαίωμα στην στέγαση και η οποία υποστηρίζεται από δεκάδες οργανώσεις. Όπως αναφέρεται, το πρόβλημα της πρόσβασης στην στέγαση απαιτεί επείγουσες λύσεις, ωστόσο τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση Κόστα δεν έχουν αποτελέσματα, αφού η ίδια παραμένει υποταγμένη στα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού κλάδου, του real estate, και των κατασκευαστικών εταιρειών που κερδίζουν από την στεγαστική κρίση.

 

 

Εκστρατεία για δημοψήφισμα

 

www.facebook.com/pitcntoficial

 

Εκστρατεία με στόχο την συλλογή των 280.000 υπογραφών που απαιτούνται από το νόμο ξεκίνησε η συνομοσπονδία των συνδικάτων στην Ουρουγουάη, προκειμένου να γίνει δημοψήφισμα για την κατάργηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έχει ψηφίσει η συντηρητική κυβέρνηση του Λουίς Λακάγιε Πόου. Με το νομοσχέδιο αυτό αυξάνεται η ηλικία συνταξιοδότησης από τα 60 χρόνια στα 65, μειώνονται οι συντάξεις και αυξάνονται τα απαραίτητα ελάχιστα χρόνιας εργασίας, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση το 75% συμφωνεί με την κατάργησή του.

 

 

Ενάντια στην αστυνομική βία

 

marchespourlajustice.fr

 

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν τo Σάββατο στους δρόμους 119 γαλλικών πόλεων ενάντια στην αστυνομική βία και τον συστημικό ρατσισμό, σε μια κινητοποίηση που υποστηρίχτηκε από περίπου 200 οργανώσεις, συνδικάτα, και κοινωνικά κινήματα. Αφορμή ήταν η δολοφονία ενός 17χρονου Γαλλοαλγερινού από την γαλλική αστυνομία, με τους διαδηλωτές να ζητούν την κατάργηση του νόμου που ψήφισε ο Ολάντ το 2017, ο οποίος δίνει το δικαίωμα στους αστυνομικούς να πυροβολούν ακόμα και άοπλους.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet