Με διαφορετική λογική έγινε η ανακατασκευή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου
Σε αντίθεση με την εγκατάλειψη και τα μεγάλα προβλήματα στο στέγαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας και στο Ποδηλατοδρόμιο, έχουμε την ουσιαστική ανακατασκευή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της Πάτρας, το οποίο παραχωρήθηκε το 2008 στο δήμο της πόλης και μέχρι το 2015 είχε κλείσει λόγω πλήρους εγκατάλειψης. Η νέα τότε δημοτική αρχή υπό τον Κώστα Πελετίδη παρέλαβε ένα στάδιο με κατεστραμμένες βασικές υποδομές, σε μεγάλο βαθμό λεηλατημένο και αφημένο στην τύχη του, δηλαδή στην κατάσταση που ήταν και τα υπόλοιπα ολυμπιακά ακίνητα. Μάλιστα η προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια, τον Δήμο Πατρέων και τα Ολυμπιακά Ακίνητα, προέβλεπε υποχρέωση καταβολής 400.000 ευρώ το χρόνο για τη συντήρηση και λειτουργία του. Μια συμφωνία όμως, που ποτέ δεν τηρήθηκε! Η Πολιτεία χρωστάει μέχρι σήμερα στο Δήμο της Πάτρας, για το στάδιο, πάνω από 5 εκατομμύρια.
Όταν το στάδιο πέρασε στα χέρια του δήμου ο ετήσιος λογαριασμός του νερού, με σχεδόν κλειστό το στάδιο, ήταν 140.000 ευρώ, (προφανώς υπήρχε κάποια μεγάλη διαρροή). Με την αποκατάσταση της βλάβης που κόστισε μόλις 300 ευρώ, τα επόμενα χρόνια, με πλήρη λειτουργία του σταδίου το κόστος στις 10-20.000 ευρώ. Ο χλοοτάπητας του βοηθητικού, αξίας περίπου 100.000 ευρώ ήταν πλήρως κατεστραμμένος, λόγω μιας απλής βλάβης της αντλίας ποτίσματος. Η επισκευή κόστισε μόλις 200 ευρώ. Το κεντρικό ηχητικό σύστημα αξίας άνω των 200.000 ευρώ ήταν καμένο και τμήματά του έλειπαν, επισκευάστηκε με εργασία των δημοτικών υπαλλήλων και μόλις 1.000 ευρώ για ανταλλακτικά, όταν οι εταιρείες ζητούσαν 150.000 ευρώ. Παράλληλα, η εγκατάσταση έμπαζε από παντού νερά, οι εσωτερικοί χώροι μετατρέπονταν σε λίμνες σε κάθε ψιλοβρόχι, με αποτέλεσμα να είναι άχρηστοι, για οτιδήποτε, ενώ σημαντικές υποδομές του σταδίου είχαν κλαπεί.
Μέσα σε οκτώ χρόνια εκσυγχρονίστηκαν τα γήπεδα 5x5 και τα γήπεδα μπάσκετ βόλεϊ, μπήκε νέος χλοοτάπητας στο κεντρικό γήπεδο. Τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής, άρσης βαρών και άλλος αθλητικός εξοπλισμός. Ετοιμάστηκε μελέτη για αλλαγή του ταρτάν, προκειμένου να πιστοποιηθεί για διεθνείς διοργανώσεις, ενώ τοποθετήθηκαν 3.500 φωτιστικά και 200 προβολείς τεχνολογίας LED, μπήκαν νέες έγχρωμες γιγαντοοθόνες matrix τελευταίας γενιάς, τέσσερα μεγάλα συγκροτήματα αντλιών ψύξης θέρμανσης, ηλιακοί θερμοσίφωνες για ζεστό νερό σε όλη την εγκατάσταση, μεγάλη οθόνη εκτός Σταδίου για ενημέρωση και προβολή των δράσεων. Παράλληλα αναβαθμίστηκαν τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Ο Δήμος της Πάτρας κατάφερε στηριζόμενος στις δημοτικές υπηρεσίες, στους εργαζόμενους του Δήμου, με πλήρη οικονομική διαφάνεια μετέτρεψε ένα στάδιο ερείπιο και εγκαταλελειμμένο σε κόσμημα. Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης μιλώντας για το στάδιο υπογράμμισε: «Χωρίς χρηματοδότηση και στον Αθλητισμό τα καταφέραμε. Δύναμή μας η πληθωρικότητα των ανθρώπων του αθλητισμού, η αγάπη, το μεράκι να κάνουμε βήματα μπροστά. Είχαμε μια πρότυπη λειτουργία του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Ένας ζωντανός χώρος που τιμά τους Πατρινούς, με εκατοντάδες αγώνες να πραγματοποιούνται σ’ αυτόν. Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στα δημοτικά γήπεδα, ενώ είναι σε εξέλιξη οι εργολαβίες για αντικατάσταση χλοοτάπητα, αναβάθμιση φωτισμού. Ολοκληρώνεται η μελέτη για να αλλάξουμε το ταρτάν του Παμπελοποννησιακού σταδίου με σύγχρονο».
Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο στεγάζει πλέον, δωρεάν, σαράντα και πλέον ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους, εξυπηρετώντας τις ανάγκες 2.000 και πλέον αθλητών και ακαδημιών άθλησης, με χαμηλό δίδακτρο, για όλα τα αθλήματα, ενώ περισσότεροι από σαράντα πολιτιστικοί, κοινωνικοί κ.α. φορείς της Πάτρας στεγάζονται σε χώρους του σταδίου.
Για έξι συνεχόμενες χρονιές, φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία, το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, αλλά και πολλές άλλες πανελλήνιες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Παράλληλα είναι πλέον ανοικτό στους πολίτες της Πάτρας, καθώς 10.000 πολίτες έχουν εκδώσει ως αυτή τη στιγμή κάρτα άθλησης, εντελώς δωρεάν (σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα που παντού υπάρχει χρέωση εισόδου). Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Σταδίου Βασίλης Ζώτος αναφέρει σχετικά με το στάδιο: «Το μοντέλο της πλήρους και δωρεάν παραχώρησης σε πολίτες και ερασιτεχνικούς συλλόγους, κόντρα στην κρατούσα αντίληψη που λέει «ο χρήστης πρέπει να πληρώνει». Για μας, ο Αθλητισμός είναι αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα προς πώληση, είναι ανάγκη για τον άνθρωπο, είναι ανάγκη και προστασία για την νεολαία, είναι καθήκον και υποχρέωση των κυβερνήσεων να χρηματοδοτούν με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, συλλόγους και αθλητικές εγκαταστάσεις».