Επικεφαλής της παράταξης Πρωτοβουλία για μια Θεσσαλία

 

Daniel, Elias τώρα και Ιανός πάνω από τη Θεσσαλία το 2020. Ήδη «τρέχει» και εισαγγελική έρευνα σε βάρος του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Ποιες  είναι όμως οι συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία;

Οι συνέπειες τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία είναι απερίγραπτες. Τραγικές!  Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και παραγωγές. Διαλύθηκαν επιχειρήσεις και δημόσιες υποδομές. Άνθρωποι νοικοκύρηδες δεν έχουν «που την κεφαλήν κλίναι». Σε ό,τι αφορά στις ευθύνες του κ. Αγοραστού, πέρα από την κριτική που εμείς του ασκούμε, υπάρχει και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία του απευθύνει ερωτήματα «φωτιά» για εγκληματικές παραλείψεις του. Και κάτι ακόμη. Χάθηκε το αίσθημα της ασφάλειας. Ακόμη και στην εντελώς θεωρητική εκδοχή, που αυτομάτως όλα θα επανέρχονταν στην πρότερη κατάστασή τους, οι άνθρωποι εκφράζουν τάσεις φυγής, φοβούμενοι την επανάληψη  νέων πλημμυρών. Το εγχείρημα της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε γραμμικό. Είναι πολυεπίπεδο, απαιτητικό και χρονοβόρο.

 

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι ο κ. Αγοραστός δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη ενώ ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να τον στηρίζει;

Προφανώς δεν είμαι στο μυαλό του κ. Πρωθυπουργού για να σχολιάσω τη σκέψη του. Μπορώ όμως να σχολιάσω τις πράξεις της Κυβέρνησης, η οποία αφαίρεσε κάθε αρμοδιότητα από τον κ. Αγοραστό, αξιολογώντας τον, ως έναν επικίνδυνο δημόσιο λειτουργό. Ο κ. Αγοραστός δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις εγκληματικές του παραλείψεις -τις οποίες αναφέρει η εισαγγελική παραγγελία- γιατί όπως σκωπτικά σχολιάζουν οι συμπολίτες μας, για εκείνον φαίνεται να προέχει η καρέκλα και μόνον η καρέκλα.

 

Έχετε σχέδιο άμεσων πρωτοβουλιών για την επόμενη μέρα; Μπορείτε να εγγυηθείτε ένα ασφαλές μέλλον στον τοπικό πληθυσμό;  Ποια είναι η θέση της Πολιτικής Προστασίας στον αναπτυξιακό σας σχεδιασμό;

Πρώτιστο μέλημα παραμένει η περισυλλογή των νεκρών ζώων και η αποφυγή των όποιων υγειονομικών κινδύνων ελλοχεύουν. Εστιάζουμε στην αναγκαιότητα μελέτης των εδαφών, ώστε οι αγρότες να γνωρίζουν τι και πότε μπορούν να καλλιεργήσουν. Αξιώνουμε την ταχύτατη απόδοση των οφειλομένων αποζημιώσεων. Θέσαμε το ζήτημα της ταχείας αποκατάστασης των αναχωμάτων και των φραγμάτων, την δημιουργία υδατοδεξαμενών και την αναγκαιότητα ελέγχου της βατότητας του οδικού δικτύου. Προτείναμε επίσης την  ανέγερση νέων κατοικιών για  σπίτια που δεν μπορούν να κατοικηθούν, εντός 6 μηνών, κατά το μοντέλο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο πρόγραμμά μας προβλέπονται βέβαια και μακροπρόθεσμα μέτρα που αφορούν στη μεγάλη υπόθεση της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας. Σε ό,τι αφορά την Πολιτική Προστασία, αυτή ήταν και πριν τις πλημμύρες  ψηλά στην ατζέντα μας. Με την περιγραφή των κατάλληλων έργων και πρωτοβουλιών, που σχετίζονται με την πρόληψη του κινδύνου καταστροφών και την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων και εκτάκτων αναγκών. Με δράσεις που συνεπικουρούν αυτές που προβλέπονται στην Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

 

Πώς θα οργανώσετε την Περιφέρεια ώστε να καταστεί χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας;

Κατ’ αρχάς είναι απολύτως επιβεβλημένη η ανάκτηση των αρμοδιοτήτων που αφαίρεσε η κυβέρνηση από τον κ. Αγοραστό. Προβλέπουμε  τη δημιουργία ενός Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών για  λύσεις  που χρονοτριβούν και τη δημιουργία μιας ομάδας Task Force, ικανή να υποστηρίξει το μεγάλο εγχείρημα της Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Εμπιστευόμαστε  τους άξιους και ικανούς, ανεξαρτήτως  κομματικών  προτιμήσεων. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης και είμαστε προετοιμασμένοι με μια υπεροπλία επιστημονικά άρτιων προτάσεων ενός ολοκληρωμένου προγράμματος. Θα τις υλοποιήσουμε σε αγαστή συνεργασία με τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, που περιφρονητικά αντιμετώπιζε ο κ. Αγοραστός διαχρονικά. Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας. Με ταχύτητα και διαφάνεια.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet