ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

 

 

 

Ύστερα από δυο θεομηνίες πώς βλέπεις να παρεμβαίνει μια δημοτική αρχή;

Η νέα δημοτική αρχή θα έχει σοβαρά ζητήματα να διαχειριστεί σε τρία επίπεδα: άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να μην κινδυνεύει η πόλη καθώς οι υποδομές της έχουν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό για να καταφέρει να αποκτήσει λειτουργικότητα και εδώ μιλάμε για τα αυτονόητα δηλαδή καθαρισμούς φρεατίων, λειτουργία αντλιών, καθαρισμούς των αγωγών απορροής όμβριων και κυρίως μακροχρόνιο σχέδιο επεμβάσεων για την οχύρωση της πόλης από τις φυσικές καταστροφές και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της, σχέδιο που θέλει συνεργασία και φυσικά χρήματα.

 

Θεωρείς ότι η πόλη αιφνιδιάστηκε από πλευράς υποδομών και μηχανισμών επανόρθωσης ζημιών;

Η πόλη αιφνιδιάστηκε εύλογα από την ένταση των φαινομένων ήταν πράγματι δύσκολες συνθήκες. Βεβαίως ο Βόλος αντιμετώπισε εξίσου μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα το 2007 αλλά και πέρυσι τον Αύγουστο, συνεπώς ουδείς δικαιούται να λέει ότι δε γνώριζε. Μάλιστα οι περιοχές κινδύνου είναι χαρτογραφημένες στα ίδια τα κρατικά σχέδια πολιτικής προστασίας. Και έπεσαν μέσα. Ο Βόλος λόγω των πολιτικών του κυρίου Μπέου είχε έναν προσανατολισμό βιτρίνας στα έργα, μετά από εννιά χρόνια διοίκησης οι υποδομές της πόλης ήταν ασυντήρητες. Έτσι έγινε μια παραθαλάσσια πόλη, που έπρεπε να μη κρατά ούτε σταγόνα νερού στον αστικό ιστό ανοχύρωτη.

 

Τι προσάπτεις στον νυν Δήμαρχο για τον τρόπο που λειτούργησε στις καταστροφές και μετά;

Ο δήμαρχος Βόλου αντιμετώπισε τις καταστροφές ως ευκαιρία προβολής. Εξαίρεσε εαυτόν από τις ευθύνες σχεδιασμού για τη προστασία της πόλης, δεν έκανε απολύτως τίποτα άλλο στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δυο καταστροφών παρά μόνο να περιφέρεται με μια μάνικα στο χέρι δήθεν ότι προΐσταται του καθαρισμού ή διένειμε νερά στους πολίτες δήθεν ότι κόπτεται. Ο ίδιο άνθρωπος βρήκε χρόνο να κάνει μίνι διακοπές στη Σκιάθο ενώ η πόλη ήταν μέσα στη λάσπη, βρήκε πόρους να διαθέσει άνω των 80.000 ευρώ για επιπλέον χριστουγεννιάτικο στολισμό, βρήκε και συνεργεία να αρχίσουν να κρεμάνε λαμπάκια. Ένα πράγμα δε βρήκε: την ωριμότητα να προβλέψει και να δράσει. Αυτό βέβαια έκανε και στις πυρκαγιές όταν ενώ καίγονταν η πόλη φώναζε μπροστά στις κάμερες «ο Βόλος μάνα καίγεται», το ίδιο έκανε και στις χιονοπτώσεις όταν έστηνε επικοινωνιακά σόου πάνω στα δημοτικά μηχανήματα. Το ερώτημα είναι αν αρκεί αυτό για να είναι κάποιος δήμαρχος. Η άποψη μας είναι ότι σαφώς και δεν αρκεί, αν του αρέσει τόσο πολύ η προβολή ας πάει να γίνει κονφερασιέ σε κάποιο σόου όχι να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών.

 

Το ψηφοδέλτιό σας έχει το απαραίτητο δυναμικό για να στηρίξει το πρόγραμμά του;

Κρίσιμη ερώτηση που δεν γίνεται συχνά προεκλογικά. Έχουμε έναν συνδυασμό ο οποίος αποτελείται από δεκάδες ανθρώπους που εκπροσωπούν το σύνολο της κοινωνίας: εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, υπαλλήλους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, γιατρούς, δικηγόρους, οικονομολόγους, μηχανικούς, πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές, εμπόρους, βιοτέχνες. Εκπροσωπούμε τον Βόλο που εργάζεται, δρα, κάνει οικογένειες, αγαπά τον τόπο του. Και συνθέτοντας αυτές τις επιτυχημένες πορείες ζωής ερχόμαστε όχι να πάρουμε από τον δήμο όπως  κάποιοι αντίπαλοί μας αλλά να δώσουμε, να προφέρουμε. Ο συνδυασμός δε αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα από το κομμάτι της ΝΔ που δεν ανέχεται να εκπροσωπεί τον χώρο τους ο νυν δήμαρχος έως και την αριστερά. Καταφέραμε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να έχουμε κοινές θέσεις: για τα δημόσια αγαθά, το περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους, την κοινωνική πρόνοια, το πράσινο, την ανάπτυξη. Δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο. Αυτό το ήθος πολιτικής συμφωνίας και η αγάπη για τον Βόλο που μας ενώνει ελπίζουμε να επιβραβεύσουν και οι συμπολίτες και συμπολίτισσες μας στη κάλπη της Κυριακής.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet