ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ

 

 

Είσαι για πρώτη φορά υποψήφιος. Τι θα ήθελες να υπηρετήσεις, ποιες οι
φιλοδοξίες σου;
Φιλοδοξία μας είναι να αλλάξουμε το Δήμο. Να επαναφέρουμε τη δημοκρατία. Δηλαδή να γίνεται πραγματική διαβούλευση με τους κατοίκους και οι αποφάσεις, τα έργα να γίνονται με βάση τις ανάγκες των πολιτών.

 

Ποια τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σου;
Η έλλειψη πράσινου. Η διαχείριση των αποβλήτων. Η έλλειψη δομών για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση ευπαθών ομάδων (ΑΜΕΑ, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι κ.α.). Η μη ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων που πλήττει τους αγρότες των δημοτικών κοινοτήτων κ.α.

 

Ποιες οι βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού σας;
Έχουμε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη, ώστε να γίνουμε ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός Δήμος. Στο πρόγραμμά μας έχουμε προτάσεις υλοποιήσιμες σε βάθος 5 – 10- 15 ετών. Συγκεκριμένα: 1) Φρένο στην τσιμεντοποίηση του πρώην Στρατοπέδου Καλογερογιάννη και απόδοση στους κατοίκους ως χώρο πράσινου. 2) Ανάπλαση και πεζοδρόμηση του κέντρου. Ανάδειξη τοπόσημων και ιστορικών κτιρίων – των ελάχιστων που διαθέτει η Κόρινθος, λόγω του καταστροφικού σεισμού του 1927- όπως η Δημοτική Αγορά της Κορίνθου. Ανάπλαση παραλιακού μετώπου. 3) Ανακύκλωση και κομποστοποίηση. 4) Κοινωνική πολιτική, αθλητισμός, πολιτισμός. 5) Ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου μέσω μορφών φιλικών προς το περιβάλλον.

 

Το ψηφοδέλτιό σας έχει ικανές κοινωνικές εκπροσωπήσεις από την
περιοχή σας για να στηρίξουν την παρέμβασή του;

Ο συνδυασμός μας στηρίζει και στηρίζεται από το κίνημα για την παράδοση του πρώην Στρατοπέδου στους δημότες. Η σημερινή δημοτική αρχή, με την συναίνεση της μείζονος αντιπολίτευσης, αποφάσισαν την πολεοδόμηση του πρώην στρατοπέδου. Να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό άλσος μέσα στον αστικό ιστό. Εμείς προτείνουμε να γίνει πάρκο, να κατεδαφιστεί ο μαντρότοιχος που το περιβάλλει και τα υπάρχοντα κτίσματα να χρησιμοποιηθούν για την στέγαση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και για διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου. Άλλο κίνημα, τα αιτήματα του οποίου έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά μας, είναι το κίνημα των ΑΜΕΑ για προσβάσιμη πόλη. Μάλιστα η αντιπρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Νομού Κορινθίας συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό μας. Στο ίδιο μήκος κύματος στηρίζουμε και στηριζόμαστε από τους κατοίκους που ζητούν περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους, αθλητικές εγκαταστάσεις, πεζοπορικά μονοπάτια. Έχουμε οργανώσει ανάλογες δράσεις κατά τη διάρκεια της καμπάνιας μας (αγώνας μπάσκετ με νέους, αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ της παράταξής μας και της ομάδας ΑΜΕΑ, βόλτα «Στην Κόρινθο με ποδήλατο», δράση για παιδιά «Τα παιδιά ζωγραφίζουν την πόλη όπως τη φαντάζονται»). Ο Συνδυασμός μας είναι η Πράσινη Πόλη και το σύνθημά μας «Αλλάζουμε το Δήμο! Αλλάζουμε τις ζωές μας!».

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet