Πάρτε μέτρα

 

alliance-climatique.ch

 

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους της Βέρνης για να απαιτήσουν από την ελβετική κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, σε μια χώρα που τα δύο τελευταία χρόνια οι παγετώνες της έχουν χάσει το 10% του όγκου τους και οι μέσες θερμοκρασίες αυξάνονται με ρυθμό πάνω από το διπλάσιο του παγκόσμιου ρυθμού. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την Ελβετική Συμμαχία για το Κλίμα, που περιλαμβάνει περίπου 140 οργανώσεις.

 

 

Ενάντια στην τρομοκρατία

 

www.facebook.com/ENHR2021

 

Την ένταση της καταστολής και την προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιτίθεται στο καθεστώς Σίσι καταγγέλλουν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο, με αφορμή τις συλλήψεις στελεχών της αντιπολίτευσης, ακτιβιστών και δημοσιογράφων τις τελευταίες ημέρες. Να σημειωθεί ότι ενόψει των εκλογών της 10ης Δεκεμβρίου ο Σίσι υποχρεώνει τους δημόσιους υπάλληλους και τους δικαιούχους προνομιακών να υπογράψουν δηλώσεις υποστήριξης, διαφορετικά δεν πληρώνονται.

 

 

Πορεία για την ελευθερία

 

www.facebook.com/hashtag/Özgürlükyürüyüşü

 

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η πορεία των 150 χιλιομέτρων από την επαρχία Χατάι μέχρι την Άγκυρα, που έκαναν δεκάδες άνθρωποι ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας Τσαν Αταλάι. Ο Αταλάι, ο οποίος εκλέχτηκε στις εκλογές του περασμένου Μάη, έχει καταδικαστεί σε 18 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της βοήθειας σε προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, επειδή συμμετείχε στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν στο πάρκο Γκεζί το 2013.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet