Ακύρωση του χρέους

 

www.countersummitimfwbmarrakech.org

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται αύριο στο Μαρακές η τετραήμερη αντισύνοδος των κινημάτων για την ακύρωση του χρέους στις χώρες του Παγκόσμιου Νότου. Η αντισύνοδος γίνεται μέσα σε κλίμα αστυνομοκρατίας και απέναντι στην σύνοδο κορυφής της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην οποία συμμετέχουν περίπου 10.000 τραπεζίτες, διευθυντικά στελέχη και κυβερνητικοί γραφειοκράτες, προκειμένου να ενισχύσουν τις πολιτικές που έχουν υιοθετήσει οι ισχυροί της γης για να αναζωογονούν τις οικονομίες τους.

 

 

Στοπ στη λογοκρισία

 

bannedbooksweek.org

 

Με πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις ολοκληρώθηκε το Σάββατο στις ΗΠΑ η εβδομάδα απαγορευμένων βιβλίων, μια προσπάθεια που είχε ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών, σε μια χώρα που η δεξιά λογοκρισία αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Να σημειωθεί ότι από την αρχή του χρόνου έχουν γίνει 695 προσπάθειες λογοκρισίας σε βιβλιοθήκες, ενώ 1.915 βιβλία που αναφέρονται σε δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και των μαύρων, έχουν γίνει στόχος επιθέσεων.

 

 

Δικαίωμα στη διαμαρτυρία

 

www.ptb.be

 

Εντείνονται στο Βέλγιο οι κινητοποιήσεις διαφόρων αριστερών οργανώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η βελγική κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, σύμφωνα με το οποίο θα επιβάλλονται ποινές φυλάκισης μέχρι και 6 χρόνων σε όσους κάνουν «επεισόδια». Να σημειωθεί ότι μετά τη διαδήλωση των περισσότερων από 10.000 ανθρώπων που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση ανέβαλε προσωρινά την ψήφιση του νομοσχεδίου, που θέτει σε κίνδυνο το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet