ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Χάρης Δούκας:
Να ανατρέψουμε
την πεποίθηση
ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει

 

Την Κυριακή στις εκλογές, αφήνουμε οριστικά πίσω μας τους δημάρχους που αντί για λύσεις δημιουργούν προβλήματα.

Από την επόμενη μέρα, θέτουμε σε εφαρμογή το σχέδιο μας για μια καλύτερη Αθήνα. Το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα του συνδυασμού μας «Αθήνα τώρα», είναι γραμμένο σε ενεστώτα, όχι μέλλοντα.

Η πόλη μας δεν έχει ούτε λεπτό για πειράματα. Θεωρώ χρέος μου να κάνω πραγματική διαφορά στη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μου.

Στόχος μου δεν είναι απλά να νικήσω έναν αναποτελεσματικό και ανεπαρκή δήμαρχο, αλλά να ανατρέψω την πεποίθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτή την πόλη.

Δεν διεκδικώ το αξίωμα λόγω κληρονομικού δικαιώματος, ούτε περιφέρω την υποψηφιότητά μου από ψηφοδέλτιο σε ψηφοδέλτιο. Δεν κατεβαίνω για να κάνω καταγραφή ή να εξυπηρετήσω κομματικές σκοπιμότητες. Παίρνω την ευθύνη για να αλλάξω την Αθήνα Τώρα.

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς οι Δήμοι είναι η πρώτη γραμμή άμυνας σε έναν κόσμο που η ασφάλεια και η ευημερία δεν είναι πια καθόλου αυτονόητα.

Οι ιδέες μας, οι ιδέες της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας και της συμπερίληψης είναι ιδέες που έχουν πολύ μεγάλη δυναμική και πρέπει να θεωρούνται πρωταρχικές στις σημερινές συνθήκες της κλιματικής κρίσης και της κοινωνικής υποβάθμισης. Για αυτό και έχουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Το δίλημμα αυτής της Κυριακής είναι ξεκάθαρο: Ή συνεχίζουμε με τη δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη, που δεν έλυσε τα υπάρχοντα προβλήματα αλλά συσσώρευσε περισσότερα, ή δημιουργούμε μια άλλη συνθήκη.

Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλω όλους μαζί.

Απευθύνω ένα ευρύ κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας και όσους δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, σε όσους πιστεύουν στο πρόγραμμα μας, στις αρχές και στις αξίες μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια μεγάλη ανατροπή.

Ξέρετε, η ιστορία είναι γεμάτη από «δεδομένους» νικητές που ανατρέπονται. Έχουμε, λοιπόν, μια ιστορική στιγμή μπροστά μας.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αθήνα η στιγμή είναι τώρα.

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Δημήτρης Κουρέτας:
Να κρατήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο μας

 

Μετά από 13 χρόνια, η πολιτική Αγοραστού, κλείνει με κρότο και με αποτύπωμα την καταστροφή της Θεσσαλίας. Τα έργα και οι ημέρες της υπονομεύουν κυριολεκτικά το μέλλον των επόμενων γενεών.

Ανοίγει όμως ταυτόχρονα ένας άλλος κύκλος, ρεαλιστικά αισιόδοξος, που σηματοδοτεί το μετασχηματισμό της Περιφέρειας. Την ανασυγκρότησή της. Αυτό το τιτάνιο έργο προφανώς δεν μπορούν να το εγγυηθούν εκείνοι που συνέβαλαν στην καταστροφή της.

Έχουμε επίγνωση της κατάστασης και είμαστε προετοιμασμένοι. Με μια υπεροπλία επιστημονικά άρτιων προτάσεων, επιμελώς επεξεργασμένων από άξιους επιστήμονες, που αφορούν τις αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις, τις μεσοπρόθεσμες προτεραιότητες και τις μακροπρόθεσμες στοχεύσεις. Θα το υλοποιήσουμε σε αγαστή συνεργασία με τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους, τους επιστημονικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, που περιφρονητικά αντιμετώπιζε ο κ. Αγοραστός όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεσμεύομαι προσωπικά για την υλοποίηση του Αντιπλημμυρικού Σχεδίου, απόρροια της Πράσινης Συμφωνίας για το Κλίμα, από το 2017, με έργα που σήμερα παραμένουν στα συρτάρια και με γρήγορες διαδικασίες fast track για όσα έργα καθυστερεί η γραφειοκρατία. Διαφορετικά, έρχεται μια μέρα που τα καταστρέφει όλα! Δεσμεύομαι για όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να σταθεί ο κόσμος στα πόδια του και να ξανακτίσει τη ζωή του με αποζημιώσεις σπιτιών, εκτάσεων, ζωικού και φυτικού κεφαλαίου, μηχανημάτων και επιχειρήσεων που επλήγησαν, καθώς και με άλλες απαραίτητες ενισχύσεις μέχρι να ξαναβρούν οι άνθρωποι τον βηματισμό τους. Δεν αποδίδουν ημίμετρα τύπου Αυγενάκη και καταδικάζω, όπως καταδικάζει σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος τις τελευταίες απαράδεκτες πολιτικές του δηλώσεις, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές! Πρέπει να κρατήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο μας, διότι η αντιαναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας, ήδη και πριν τις πλημμύρες, μάς έκανε πρωταθλητές στην ανεργία με 17% πανελλαδικά και έδιωξε 55.000 συμπολίτες μας εκτός Θεσσαλίας. Δεν αντέχουμε άλλη πληθυσμιακή αφαίμαξη! Το σχέδιό μας, σοβαρά μελετημένο προβλέπει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, συγκράτησης του πληθυσμού και αύξησης του τοπικά παραγόμενου προϊόντος. Προσωπικά, όπως δούλεψα ως καθηγητής και κατέκτησε η σχολή του Πανεπιστημίου μας το 1ο Βραβείο Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, όπως κατακτήσαμε βραβεύσεις αριστείας και άλλες διεθνείς διακρίσεις, με την ίδια επαγγελματική αφοσίωση θα εργαστώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, που άλλοι κατέστρεψαν.

Απευθύνομαι προσωπικά στην καθεμιά και στον καθένα σας. Βρίσκομαι κοντά σου, δίπλα σου, από την πρώτη στιγμή. Δεν κρύφτηκα. Σε επισκέφτηκα πολλές φορές. Καθημερινά. Ο πόνος που νοιώθω και νοιώθουμε όλοι μας και η θλίψη που κατακλύζει την ψυχή μας, με πεισμώνει. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα τα κάνουμε όλα καλύτερα, γρηγορότερα και δίχως αδικίες. Με γνωρίζεις πλέον καλά. Δεν έμεινα σε κάποιο πολυτελές γραφείο όταν πλημμύριζες. Δεν εμφανίζομαι προστατευμένος από τα ΜΑΤ ή κομματικούς κηδεμόνες. Είμαι ένας από εσάς. Μπορώ και σε κοιτάω στα μάτια. Σε αντίθεση με τον υπεύθυνο της καταστροφής σου, που παλεύει μόνο για την καρέκλα. Για να ξεπεράσουμε μαζί τις δυσκολίες σου, ζητώ τη μεγαλύτερη

δυνατή συμμετοχή σου την Κυριακή. Ζητώ τη στήριξή σου. Ζητώ 5 λεπτά από τον χρόνο σου. Δεν είμαστε ίδιοι. Δεν σε κορόιδεψα ποτέ, ούτε τώρα σε κοροϊδεύω. Μην επιτρέπεις να αποφασίζουν άλλοι για σένα χωρίς εσένα. Εμείς υπολογίζουμε τη γνώμη σου, γιατί δεν σκοπεύουμε να διοικήσουμε με συμφέροντα που κατέστρεψαν τη Θεσσαλία. Έλα στην κάλπη και φράξε τον δρόμο τους. Έλα μαζί να κτίσουμε τη Θεσσαλία που μας αξίζει, με σχέδιο και με ανθρώπους καθαρούς. Με τη συμμετοχή σου, η μεγάλη νίκη της Κυριακής θα είναι νίκη δική σου, νίκη δική μας, νίκη όλων μας.

 

 ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

 

Kώστας Πελετίδης:
Κάλεσμα σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης

 

Ο πατραϊκός λαός έδωσε την Κυριακή που μας πέρασε μια μεγάλη μάχη και ανέδειξε τη Λαϊκή Συσπείρωση πρώτη δύναμη. Αυτή η νίκη πρέπει να ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ενόψει, λοιπόν, του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα, απ’ την πλευρά μας επιμένουμε στο κάλεσμα που έχουμε κάνει σε όλο τον πατραϊκό λαό, σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, ανεξάρτητα της επιλογής που έκανε στον πρώτο γύρο, αλλά κάνουμε και μια ιδιαίτερη αναφορά σε κάθε αριστερό και ριζοσπάστη, παρά τις διαφωνίες του, να βγάλει ορισμένα συμπεράσματα. Να υπερασπιστεί την πόλη μας, αυτά που έχουμε κατακτήσει μαζί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχτεί να επιστρέψει η δημοτική αρχή της Πάτρας σε παλιές, δοκιμασμένες, συντηρητικές λογικές, αρνητικές για τον λαό.

Δεν μπορεί -με βάση και τις παραδόσεις της Πάτρας- να εμπιστευθεί τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σβόλη, γύρω από τον οποίο συσπειρώνεται ό,τι πιο αντιδραστικό υπάρχει στην πόλη μας.

Καλούμε όλο τον πατραϊκό λαό, παρά τις όποιες επιφυλάξεις ίσως έχει, να στηρίξει με την ψήφο του μια δημοτική αρχή που θα είναι με τις ανάγκες των πολλών και όχι με τα συμφέροντα των λίγων.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Μαρία Ανδρούτσου:
Με αίσθημα δικαίωσης, αλλά και αυξημένης ευθύνης

 

Η εκλογική ετυμηγορία της 8ης Οκτωβρίου, που έφερε την κίνηση «ΑλλάΖουμε την πόλη» στην πρώτη θέση, με διαφορά 15 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο, αναγνωρίζει το έργο μας, δικαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλαμε και υπογραμμίζει την αποδοχή στο κάλεσμα να συνεχίσουμε μαζί με τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου αυτή τη σταθερή, αποφασιστική και φωτεινή πορεία που έχουμε χαράξει για την πόλη μας.

Η ολοκλήρωση αυτής της μεγάλης νίκης, θα επισφραγιστεί αυτήν την Κυριακή.

Σε αυτή τη δεύτερη εκλογή κρίνονται:

Η γνώση και η άποψη για τα προβλήματα του τόπου μας.

Η υπευθυνότητα απέναντι στον πολίτη και η συνέπεια στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της συλλογικότητας.

Η δυνατότητα σύνθεσης απόψεων και ανάπτυξης συνεργατικών δράσεων σε αυτοδιοικητικό κλίμα και όχι σε κομματικά πλαίσια.

Η συνέχιση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που δρομολογήθηκαν κατά την προηγούμενη τετραετία.

Η διατήρηση των κατακτήσεων και πρωταρχικά του κοινωνικού προσώπου του Δήμου, που έχουμε πετύχει έως τώρα.

Με βαθύ αίσθημα δικαίωσης, αλλά κυρίως αυξημένης ευθύνης, εμείς είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια μεγαλύτερη υπόσχεση ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να σταθώ άξια απέναντι στις προσδοκίες, καλώ σε συσπείρωση και αγώνα στις κάλπες την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Το πιο σίγουρο και ευοίωνο αύριο έρχεται με εκείνους/ες που γνωρίζουν το χθες και το σήμερα σαν την παλάμη του χεριού τους.

Με νέο κλίμα συνεργασίας και ενότητας στις 15 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για τον Άγιο Δημήτριο, για εμάς και τα παιδιά μας. Ο Άγιος Δημήτριος μας έχει ανάγκη όλες και όλους.

 

 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Σίμος Ρούσσος:
Παίρνουμε τις τύχες της πόλης στα χέρια μας

 

Ευχαριστούμε καθεμία και καθέναν που μας τίμησαν με την ψήφο τους την προηγούμενη Κυριακή και στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι σε όσους στήριξαν άλλες δημοτικές παρατάξεις. Μας ανησυχεί ασφαλώς η χαμηλή συμμετοχή, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

Το σχεδόν 43% βέβαια του α’ γύρου μας γεμίζει αισιοδοξία για την επόμενη Κυριακή. Είναι ένα ποσοστό που δείχνει ότι οι Χαλανδραίοι/ες αναγνωρίζουν το έργο που έχει γίνει αυτά τα 9 χρόνια και πιστεύουμε ότι θα μας δώσουν τη δυνατότητα να το ολοκληρώσουμε στην επόμενη θητεία. Προτεραιότητα είναι τα έργα των αναπλάσεων, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, με στόχο την προώθηση της κινητικότητας και της βαδισιμότητας στην πόλη, η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής των 1.300 στρεμμάτων του «Πεύκο Πολίτη», ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου και η εξοικονόμηση ενέργειας.

Η πόλη δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στα χρόνια της αδιαφορίας, της αδιαφάνειας και του μηδενικού έργου.

Απευθυνόμαστε σε κάθε δημιουργική φωνή της πόλης, σε κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα, ειδικά στους νέους και τους καλούμε, την επόμενη Κυριακή, να πάρουν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους.
Ψηφίζουμε για τον τόπο μας.

Με τη νίκη!

 

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 

Tίνα Καφατσάκη:
Ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός
και συνεργασία με διαφάνεια

 

Διεκδικούμε τη διαχείριση του Δήμου Ζωγράφου με ένα ρεαλιστικό, ξεκάθαρο πρόγραμμα κοστολογημένο μέχρι το τελευταίο ευρώ. Έχουμε ιεραρχήσει τις προτεραιότητες με αφετηρία δράσης τις ουσιαστικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας.

Η εμπειρία μας από την προηγούμενη επιτυχημένη θητεία στον Δήμο, η οποία εκτός από ουσιαστικό έργο άφησε και χρήματα στο ταμείο του Δήμου, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε τη γνώση ώστε να προτείνουμε και να πραγματοποιούμε!

Αυτό, ως γεγονός, σε συνδυασμό με τη θέληση για έναν Δήμο με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, συνεργασία με εντιμότητα και διαφάνεια σε κάθε μας κίνηση μάς δίνει τη δύναμη να δεσμευτούμε στους συμπολίτες μας για μια πόλη που από αύριο θα μπουν οι βάσεις:

Να αναπλάσουμε και να ενοποιήσουμε τα 25 στρέμματα από τη Βίλα Ζωγράφου έως τη Γαρδένια.

Να ρυθμίσουμε την κυκλοφορία και να αυξήσουμε τους χώρους στάθμευσης.

Να δημιουργήσουμε περισσότερους χώρους με πράσινο.

Να έχουμε μια όμορφη, ασφαλή, καθαρή πόλη.

Να προσφέρουμε φροντίδα και ουσιαστικές λύσεις σε ευπαθείς ομάδες.

Να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και φυσικά να σταματήσει να είναι απρόσωπος.

Να είμαστε ένα με τους πολίτες.

Να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για να γίνει η πόλη του Ζωγράφου πόλη για να ζεις.

 

 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Γιάννης Σταθόπουλος:
Με τις αξίες της συλλογικότητας και της ανιδιοτέλειας

 

Όλες και όλοι εμείς που συναπαρτίζουμε την «Νίκη Πολιτών Αγ.Παρασκευης» θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας για τη δύναμη που μας έδωσαν και για τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη νίκη για την πόλη μας. Δεχόμαστε την ψήφο σας με ταπεινότητα και με αίσθημα χρέους να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και στις απεριόριστες δυνατότητες αυτού του τόπου.

Θέλουμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε όλους και όλες τους συνδημότες μας που ίσως δεν συναντηθήκαμε στην κάλπη, αλλά συναντηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στις γειτονιές της πόλης. Σας ευχαριστούμε για τον ζωντανό διάλογο, για τις ιδέες, τις προτάσεις και τις απόψεις που ανταλλάξαμε. 

Λάβαμε το μήνυμά σας να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να σηκώσουμε τον Δήμο Αγίας Παρασκευής ψηλότερα κι αυτό το μήνυμα, το δικό σας μήνυμα, στέλνουμε για την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. 

Απέναντι στις φωνές της μικροπολιτικής, αντιπαραβάλουμε τις αξίες της συλλογικότητας και της ανιδιοτέλειας.

Τη δεύτερη Κυριακή βάζουμε τα θεμέλια για τα επόμενα χρόνια του Δήμου Αγίας Παρασκευής και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

 

 ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

 

Χρύσα Αράπογλου:
Πρωτεύον καθήκον η υπεράσπιση του ελεύθερου χώρου

 

Κυρίαρχη δέσμευση, κίνητρο αγωνιστικότητας και πρωτεύον καθήκον της ομάδας που συγκρότησε την παράταξή μας «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και η απόδοσή του στους πολίτες ελεύθερο, αδόμητο, με χρήσεις κοινωφέλειας, παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού.

Η Καλαμαριά είναι προικισμένη με μια εξαιρετική διπλή ακτογραμμή, που παραμένει εκτός των κεντρικών δημόσιων σχεδιασμών της ακτής του Θερμαϊκού (γιατί άραγε;), βρώμικη και αδιάβατη στο μεγαλύτερο τμήμα της. Το παραλιακό μέτωπο, τόπος ισχυρής ιστορικής μνήμης, με τα ίχνη της αρχαίας Θέρμης αλλά και των Απολυμαντηρίων της προσφυγιάς που έχτισε την Καλαμαριά, υπήρξε για δεκαετίες, ρυμουλκό της ανάπτυξής της, κέντρο πολιτισμού και αναψυχής. Το Παλατάκι, οι αδόμητες περιοχές από το Καραμπουρνάκι μέχρι την Μίκρα, από πλεονεκτήματα και δυνατότητες ανάπτυξης αστικού πρασίνου, περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών, πάρκων ανοιχτής παιδείας και πολιτισμού, έχουν μετατραπεί, τα τελευταία χρόνια, σε αντικείμενα δημοπρατήσεων, χωρίς καμία συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, με την ανοχή –τουλάχιστον– της σημερινής διοίκησης του Δήμου, που αδυνατεί ή δεν θέλει να αντιδράσει.

Πιστεύουμε στις συμμετοχικές διεργασίες μιας σύγχρονης αυτοδιοίκησης που έχει τη γνώση, το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις, να διαβουλεύεται με την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση, να ορίζει με σύγχρονους όρους το μέλλον της.

Η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη για το μέλλον της πόλης μας. Εάν αφήσουμε να συμβούν, όσα διαφαίνονται ότι ετοιμάζονται για την παράδοση του δημόσιου χώρου, τότε θα έχουμε υποθηκεύσει, χωρίς περιθώρια ανάταξης, το μέλλον του τόπου μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet