Ακύρωση του χρέους

 

https://debtcollective.org

 

Μία από τις μεγαλύτερες ακυρώσεις φοιτητικού χρέους στην ιστορία των ΗΠΑ έκαναν τη Δευτέρα ακτιβιστές του κινήματος Debt Collective, αφού αγόρασαν με 125.000 δολάρια χρέος 10.000.000 δολαρίων, που αφορούσε 2.777 δανειολήπτες, και στην συνέχεια το ακύρωσαν.  Αυτό έγινε δυνατό γιατί το χρέος ανήκε στο κολέγιο Μόρχαουζ και όχι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, με τη συγκεκριμένη επιτυχία να αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα που ο Μπάιντεν έχει εγκαταλείψει την προεκλογική του υπόσχεση για μια μεγάλη διαγραφή του φοιτητικού χρέους.

 

Οργή για το καθεστώς

 

https://www.facebook.com/burmapoliticalprisoners

 

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση του στρατιωτικού καθεστώτος της Μιανμάρ να μεταφέρει περίπου 19.600 πολιτικούς κρατούμενους σε απομακρυσμένες φυλακές της χώρας, και χωρίς να γίνει καμία ειδοποίηση των συγγενών τους. Οργανώσεις αλληλεγγύης αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των κρατουμένων, ενώ  να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της σκλήρυνσης από την πλευρά της χούντας απαγορεύτηκε στις οικογένειές τους να τους πηγαίνουν φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης στις φυλακές.

 

Απεργία των γυναικών

 

https://kvennafri.is

 

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της πρωθυπουργού Κατρίν Γιακομποντότιρ, σταμάτησαν την Τρίτη από κάθε αμειβόμενη ή απλήρωτη εργασία στην μεγαλύτερη απεργία που έχει γίνει στην Ισλανδία, από το 1975. Η απεργία έγινε σε μια προσπάθεια αντίδρασης για τις μεγάλες ανισότητες μεταξύ των φύλων και τη βία που βιώνουν οι γυναίκες, αφού οι αποδοχές τους είναι 21% χαμηλότερες από των αντρών, το 70% δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς τις βασικές ανάγκες, και το 40% είναι θύματα έμφυλης ή σεξουαλικής βίας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet