Σταματήστε την εξόρυξη

 

www.facebook.com/hashtag/saldelasredes

 

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα στον Παναμά τα μπλοκαρίσματα δρόμων και οι διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων, που διαμαρτύρονται για την παραχώρηση εξόρυξης για 20 χρόνια του μεγαλύτερου ορυχείου της Κεντρικής Αμερικής στην καναδική εταιρεία Firts Quantum Minerals. Εδώ και χρόνια γίνονται μεγάλοι αγώνες για το κλείσιμο του ορυχείου λόγω των ανυπολόγιστων καταστροφών που προκαλούνται στο περιβάλλον, ενώ ο νεοφιλελεύθερος πρόεδρος Λαουρεντίνο Κορτίσο λέει ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

 

 

Όχι στην υποψηφιότητα

 

www.facebook.com/hashtag/1tahuntragedikanjuruhan

 

Με την κληρονομιά της αιματηρής δικτατορίας του Σουχάρτο να εξακολουθεί να σηματοδοτεί την πολιτική ζωή στην Ινδονησία, συγγενείς θυμάτων και αντιστασιακές οργανώσεις ξεκίνησαν εκστρατεία ενάντια στην υποψηφιότητα του Πραντόγουο Σουμπιάντο στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στις αρχές του 2024. Ο Σουμπιάντο ήταν διοικητής των ειδικών δυνάμεων του στρατού της δικτατορίας και βασικός υπεύθυνος για διάφορες φρικαλεότητες που έγιναν, για τις οποίες ο ίδιος έχει πει ότι δεν συμφωνούσε αλλά εκτελούσε εντολές.

 

 

Ενάντια στους αγώνες σας

 

mobilisations-jop.fr.eu.org

 

Δεκάδες οργανώσεις καλούν σε μια εθνική κινητοποίηση στις 3 Δεκεμβρίου σε όλη την Γαλλία, ενάντια στις συνέπειες των ολυμπιακών αγώνων που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι. Στόχος τους είναι φτάσει στους δρόμους η οργή μεγάλων τμημάτων της γαλλικής κοινωνίας για την ένταση της καταστολής, την ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων, την απομάκρυνση των αστέγων, την εκμετάλλευση των μεταναστών στα εργοτάξια, το τεράστιο κόστος, και τις περιβαλλοντικές καταστροφές που προκαλούν οι αγώνες.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet