Να ακουστεί η φωνή μας

 

ilpsusinfo.wordpress.com/no2apec

 

Με διάφορες δράσεις, που ξεκινούν σήμερα και θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη, χιλιάδες άνθρωποι στο Σαν Φρανσίσκο κινητοποιούνται ενάντια στην σύνοδο κορυφής του APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας – Ειρηνικού), που γίνεται με τη συμμετοχή 21 ηγετών κρατών. Αψηφώντας την αστυνομοκρατία και τις κόκκινες ζώνες, στόχος τους είναι να ακουστεί η φωνή μεγάλων τμημάτων της αμερικανικής κοινωνίας ενάντια στις πολιτικές της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, που προωθούν οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ.

 

 

Μπλόκο στα όπλα

 

www.oepb.org

 

Με μια ιστορική απόφαση που πήραν στη συνέλευσή τους οι περισσότεροι από 1.200 λιμενεργάτες στο λιμάνι της Βαρκελώνης, από τη Δευτέρα μπλοκάρουν κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με τη μεταφορά πολεμικού υλικού προς το Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι υπερασπιζόμενοι τον άμαχο πληθυσμό όπου και να βρίσκεται, είχαν πάρει μια παρόμοια απόφαση και το 2011, με το σταμάτημα της αποστολής στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη και τη διευκόλυνση της αποστολής νερού, φαρμάκων και τροφίμων.

 

 

Οργή για τον Κάρολο

 

www.khrc.or.ke

 

Οργή εκφράζουν διάφορες οργανώσεις στην Κένυα για την αποφυγή του Καρόλου, στην επίσκεψή του στην αφρικανική χώρα, να συζητήσει για τις αποζημιώσεις και να ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα της Μεγάλης Βρετανίας στη διάρκεια της ένοπλης εξέγερσης των Κενυατών, που χλευαστικά αναφέρονται σαν Μάου Μάου, για την απελευθέρωσή τους από τη βρετανική αποικιοκρατία. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε τις 100.000, ενώ περίπου 300.000 άνθρωποι κρατήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης υπό κτηνώδεις συνθήκες.

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet