Η ισλαμική δημοκρατία δολοφονεί

 

www.freeiranspoliticalprisonersnow.org

 

Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τις μαζικές δολοφονίες κρατουμένων, που είχαν καταδικαστεί με κατασκευασμένα στοιχεία και υποβλήθηκαν σε ακραία βασανιστήρια για να ομολογήσουν, τις τελευταίες ημέρες στις ιρανικές φυλακές,. Συγχρόνως αναφέρουν ότι το Ιράν, το οποίο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εκτελεστής στον κόσμο μετά την Κίνα, χρησιμοποιεί τη θανατική ποινή ως εργαλείο εκφοβισμού σε κάθε μορφή διαφωνίας, και ότι από την αρχή του χρόνου έχουν καταγραφεί 649 εκτελέσεις.

 

 

Δικαίωμα στην αυτοδιάθεση

 

www.deystvie.org

 

Αυξάνεται το κίνημα αλληλεγγύης για την τρανς ακτιβίστρια Γκαμπριέλα Μπάνκοβα, που από τη Δευτέρα κάνει απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Σόφια μετά από τη δικαστική απόφαση ότι δεν μπορεί να αλλάξει το έγγραφο τη ταυτότητάς της σύμφωνα με την ταυτότητα του φύλου της. Ακτιβιστές/στριες αναφέρουν ότι εδώ και χρόνια ζητούν την υιοθέτηση μιας νομικά ρυθμισμένης διαδικασίας βάσει της οποίας τα τρανς άτομα θα μπορούν να αλλάζουν ταυτότητα και καταγγέλλουν την συστηματική παραβίαση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση.

 

 

Στοπ στην τρομοκρατία

 

www.bnpbd.org

 

Την ένταση της καταστολής καταγγέλλουν αριστερές οργανώσεις στο Μπαγκλαντές και παράλληλα εκφράζουν ανησυχία ενόψει των εκλογών του Ιανουαρίου, λέγοντας ότι στόχος του αυταρχικού προέδρου Μοχάμεντ Σχαμπουντίν είναι να τρομοκρατήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο μήνα 11 άνθρωποι δολοφονήθηκαν επειδή διαδήλωναν, περίπου 1.200 ακτιβιστές συνελήφθησαν στα σπίτια τους, ενώ η ρυθμιστική επιτροπή τηλεπικοινωνιών έχει επιβάλλει περιορισμούς στη λειτουργία του διαδικτύου.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet