Οργή για τις εκτοπίσεις

 

www.licadho-cambodia.org

 

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης της Καμπότζης να εκτοπίσει σε άθλιους καταυλισμούς, και χωρίς καμία αποζημίωση, περίπου 40.000 ανθρώπους που κατοικούσαν γύρω από στο Άνγκορ Βατ, το εμβληματικό συγκρότημα ναών που είναι το μεγαλύτερο σε έκταση θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο. Ακτιβιστές υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι οι κάτοικοι των 112 χωριών ζούσαν εκεί για δεκαετίες, και ότι η μετεγκατάσταση συνδέεται με τα σχέδια «ανάπτυξης» της περιοχής.

 

 

Αντιδράσεις για την ψηφοφορία

 

www.facebook.com/meltanyossag

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Βίκτορ Όρμπαν να κάνει ψηφοφορία στα πλαίσια μιας «εθνικής διαβούλευσης» για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας της Ουγγαρίας. Διάφορες οργανώσεις λένε ότι το θέμα της κυριαρχίας αποτελεί βασικό αφήγημα του Όρμπαν στον αγώνα του ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι ενόψει των ευρωεκλογών τα 11 ερωτήματα που θέτει λειτουργούν ως εργαλεία προπαγάνδας και χειραγώγησης, για να κερδίσει τους περίπου 800.000 ψηφοφόρους που τον εγκατέλειψαν στις περσινές εκλογές.

 

 

Ενάντια στην απαγόρευση

 

freedomforum.org.np

 

Χιλιάδες άνθρωποι και διάφορες οργανώσεις στο Νεπάλ υπογράφουν στην εκστρατεία ενάντια στη γενική απαγόρευση του TikTok, που επέβαλε η νεπαλέζικη κυβέρνηση ισχυριζόμενη ότι η πλατφόρμα ενθαρρύνει την κοινωνική διχόνοια. Όπως σημειώνουν, οι υφιστάμενοι νόμοι μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα ζητήματα που προκύπτουν από οποιοδήποτε επίμαχο περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επισημαίνουν ότι η απαγόρευση παραβιάζει τη συνταγματική εγγύηση της ελευθερίας της έκφρασης.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet