Καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΟΕΕ), η παράταξη Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας εμφανίζεται ως η μοναδική ελπίδα για την ανανέωση του ιστορικού αυτού επιστημονικού φορέα. Σε μια εποχή που οι προκλήσεις απαιτούν σύγχρονες προσεγγίσεις, η παράταξη προτείνει μια εντελώς διαφορετική προοπτική.

Ο κύριος άξονας της προσέγγισης των Προοδευτικών Οικονομολόγων είναι η πολυσυλλεκτικότητα ως κινητήρια δύναμη για την ανανέωση του ΟΕΕ. Δεν πρόκειται απλώς για μια ρητορική επιλογή, αλλά για μια στρατηγική προσέγγιση που διασφαλίζει τη συμμετοχή όλων προοδευτικών οικονομολόγων ανεξαρτήτως πολιτικών αναφορών και συνδικαλιστικής διαδρομής.

Η πορεία της παράταξης, ξεκινώντας πριν από τέσσερα χρόνια, αποτελεί τη βάση μιας προσπάθειας για τη δημιουργία ενός δυναμικού, ενωτικού περιβάλλοντος για οικονομολόγους που υποστηρίζουν την προοδευτική κατεύθυνση της οικονομικής σκέψης.

Από την πρώτη τους εκλογική καταγραφή το 2019, ως τρίτη δύναμη με 16,2%, οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι διεκδίκησαν την επαναφορά του ΟΕΕ στον ιδρυτικό του ρόλο ως σύμβουλος της πολιτείας. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, εργάστηκαν με συνέπεια διεκδικώντας την αναβάθμιση του φορέα, προκειμένου να υπερασπιστεί την επιστημονική υπόσταση και τα επαγγελματικά δικαιώματα των οικονομολόγων όλων των κλάδων.

Στο επίκεντρο της προσπάθειάς τους βρίσκεται η ανάγκη για ένα ΟΕΕ που θα είναι κοινωνικά χρήσιμο, υπηρετώντας την κοινωνία και τα μέλη του. Αντιστάθηκαν σθεναρά σε μια διοίκηση άτολμη, που πορεύεται χωρίς σχέδιο και στρατηγική, που παραμένει αγκυλωμένη σε νεοφιλελεύθερες απόψεις και που απουσιάζει από τις μεγάλες διεκδικήσεις των οικονομολόγων.

Με την επικείμενη εκλογική διαδικασία, δίνεται η ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την εποχή που το ΟΕΕ παραμένει ένας ρηχός γραφειοκρατικός –χαμηλού κύρους– μηχανισμός, που εξαντλεί τη δράση του στην έκδοση αδειών για το επάγγελμα του λογιστή–φοροτέχνη και την προσφορά ελάχιστον επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Ο στόχος είναι να αναδειχθεί ένας φορέας που θα υπερβαίνει τα στενά πλαίσια προσωπικής αυτοπροβολής και θα επικεντρώνεται στην πραγματική υποστήριξη των οικονομολόγων και την προώθηση της επιστημονικής τους συμβολής. Είναι καιρός για μια αλλαγή, για ένα ΟΕΕ που θα αντανακλά την προοδευτική προοπτική και θα είναι στην υπηρεσία της ευημερίας της κοινωνίας και των επαγγελματιών του.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) και των μελών των τοπικών διοικήσεων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΟΕΕ σε όλη την Ελλάδα, με τη στήριξη των Προοδευτικών Οικονομολόγων μπορούμε να κατακτήσουμε μια πιο δίκαιη και προοδευτική εποχή για το ΟΕΕ.

 

Κώστας Κάβουρας Ο Κώστας Κάβουρας είναι μέλος της ΣτΑ στο ΟΕΕ και εκ νέου υποψήφιος με τους Προοδευτικούς Οικονομολόγους Ελλάδας Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet