Νυχτερινές πορείες των γυναικών

 

https://www.facebook.com/fAKTIV

 

Συνεχίζονται στο Ζάγκρεμπ οι νυχτερινές πορείες των γυναικών, μια πρωτοβουλία η οποία προσπαθεί να αναδείξει την ανάγκη ενός κινήματος βάσης που να κατανοεί τη διασύνδεση των αγώνων. Όπως αναφέρεται, ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχική βία είναι ο αγώνας ενάντια στα κατασταλτικά όργανα του καπιταλιστικού κράτους, και αν η ασφάλεια των γυναικών διασφαλίζεται μόνο μέσω των μέσων κρατικής βίας και καταστολής απλώς συνεχίζεται η ομαλοποίηση της βίας που υπάρχει ήδη στην πατριαρχική κοινωνία.

 

Λευτεριά στον Πάνθηρα

 

https://www.facebook.com/mumia.libre         

 

Κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης στις 8 Δεκεμβρίου σε όλες τις ΗΠΑ για την αποφυλάκιση του Μουμία Αμπού Τζαμάλ κάνουν διάφορες οργανώσεις αλληλεγγύης, με αφορμή την συμπλήρωση των 42 χρόνων που βρίσκεται στη φυλακή ο πρώην Μαύρος Πάνθηρας. Να σημειωθεί, ότι ο κρατούμενος σύμβολο του αγώνα για την κατάργηση της θανατικής ποινής τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας (ηπατίτιδα C, γλαύκωμα, κίρρωση του ήπατος), γεγονός που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της αποφυλάκισής του.

 

Οι αγρότες στους δρόμους

 

https://www.facebook.com/hashtag/mahapadav

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τρίτη οι τριήμερες πανεθνικές διαδηλώσεις των ινδών αγροτών κατά των κυβερνητικών πολιτικών, και με κάλεσμα να ηττηθεί το κυβερνών BJP του Ναρέντρα Μόντι στις εκλογές του 2024 αν δεν ικανοποιηθούν τα 21 αιτήματα που κατέθεσαν. Η κινητοποίηση ήταν το αποκορύφωμα μιας εκστρατείας που έγινε για περισσότερο από έναν μήνα σε όλα τα ινδικά κρατίδια, με στόχο να ενωθεί ο κόσμος πάνω στα πραγματικά ζητήματα και όχι στη βάση του κοινοτισμού  (πολιτική της θρησκευτικής πόλωσης).

 

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet