30 χρόνια αγώνες

 

https://viacampesina.org

 

Με μεγάλη επιτυχία και με εκπροσώπους από 82 χώρες ολοκληρώθηκε χτες στην Μπογκοτά το 8ο συνέδριο του κινήματος Via Campesina, που συνέπεσε με την συμπλήρωση των 30 χρόνων από τη δημιουργία του, στη διάρκεια των οποίων έχει καταφέρει να ενώσει αγρότες από τον Παγκόσμιο Βορρά και το Νότο για την υπεράσπιση δικαιωμάτων όπως η γη και οι σπόροι. Στόχος του συνεδρίου, που διήρκησε μια εβδομάδα, ήταν η αναζήτηση και η προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων στον αγώνα για κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

 

 

Λευτεριά στους κρατούμενους

https://turan.az

 

Στους 254 φτάνουν οι επίσημα καταγεγραμμένοι πολιτικοί κρατούμενοι στο Αζερμπαϊτζάν, μετά τις πρόσφατες συλλήψεις δεκάδων ανεξάρτητων δημοσιογράφων από το αυταρχικό καθεστώς του Ιλχάμ Αλίγιεφ. Η Ένωση για την ελευθερία των πολιτικών κρατουμένων του Αζερμπαϊτζάν και  ακτιβιστές υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου αναφέρουν ότι οι αρχές με κατασκευασμένες κατηγορίες προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές που είναι επικριτικές για το καθεστώς, και ότι ο Αλίγιεφ επιδίδεται σε ένα κυνήγι μαγισσών προκειμένου να επιβάλλει την απόλυτη σιωπή.

 

 

Οργή για την αποφυλάκιση

https://derechoshumanos.pe

 

Οργή έχει προκαλέσει σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρώην πολιτικούς κρατούμενους, και συγγενείς θυμάτων της δικτατορίας στο Περού η αποφυλάκιση του Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, μετά από την απόφαση που πήρε την Τρίτη το Συνταγματικό Δικαστήριο λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην δικτάτορας Όπως αναφέρουν, η αποφυλάκιση του Φουτζιμόρι, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 χρόνων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αποτελεί προσβολή στην ιστορική μνήμη και στους αντιδικτατορικούς αγώνες του λαού.  

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet